DEAŞ tecavüzlerine maruz kalan kadınlar konuştu

Afganistan'ın Türkmenistan ile sınırında DEAŞ'ın güçlü olduğu Cavazcan eyaletine bağlı Darzab bölgesinden kaçanların sayısı binleri bulurken, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlar da ortaya çıkmaya başladı.

DEAŞ tecavüzlerine maruz kalan kadınlar konuştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Afganistan ile Türkmenistan sınırındaki Darzab bölgesinde güçlü olan DEAŞ halka zulmetmeye devam ediyor. Teröristlerin tecavüzlerine maruz kalan kadınların anlattıkları ise korkunç.

Afganistan'ın Türkmenistan ile sınırında DEAŞ'ın güçlü olduğu Cavazcan eyaletine bağlı Darzab bölgesinden kaçanların sayısı binleri bulurken, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlar da ortaya çıkmaya başladı.

Fakat kadınların suçlanacakları endişesiyle kendilerine yapılanları anlatmaktan çekinmesi, ihlallerin boyutlarının tam olarak görülmesini engelliyor.

Yakınlarda bu bölgeden kaçan üç çocuk annesi Zarife, bölgedeki DEAŞ liderinin köye gelerek, kocasının ona para vermeyi vaadettiğini öne sürüp, para istediği günü şöyle anlattı:

BANA YAPABİLECEĞİ HER ŞEYİ YAPTI

Paramız olmadığını, para bulabilirsek ona göndereceğimizi söyledim. Ama kabul etmedi. Kocamı bırakıp onun adamlarından biriyle evlenmem ve onlarla gitmem gerektiğini söyledi. Ben bunu kabul etmeyince, adamları çocuklarımı yan odaya götürdü, bu da benim başıma silah dayadı. Onunla gitmezsem beni oracıkta öldüreceğini, evimi alacağını söyledi. Sonra da bana yapabileceği her şeyi yaptı.

Afganistan'daki savaşın gayet kanlı ölçütleriyle bile bakıldığında, kendisine karşı gördüğü insanların kafalarını kesen, onları patlayıcıların üzerine oturtarak öldüren DEAŞ, zulüm konusunda rakipsiz bir kötü şöhrete sahip. Kadınlar anlatmaya utanıyor

"KOCAMIN YÜZÜNE BAKAMAM"

Zarife uğradığı saldırıdan sonra Cavazcan'ın güneyindeki Darzab bölgesindeki evini terketmek zorunda kalmış ve bölgenin yönetim merkezi Şebergan'a sığınmış.

10 AY SÜREN ZULÜM

Darzab'dan kaçarak Şebergan'a sığınan bir başka kadın ise Samira.

Samira, DEAŞ'cıların bir gün evi basıp 14 yaşındaki kız kardeşini komutana aldıklarını anlatıyor. Zarife gibi o da tanınmaktan korktuğu için tam adını kullanmıyor.

"Kızkardeşimle kendisi de evlenmedi başkasını da evlendirmedi ama ona tecavüz etti. Askerleri de kızkardeşime tecavüz ettiler. Hatta köyün DEAŞ'lı muhtarı da kızkardeşime tecavüz etti" diye sürdürüyor ve ekliyor:

Kızkardeşim DEAŞ ile 10 ay geçirdi ama 10 ay sonra kaçmayı başardı. Şimdi bizimle. Fakat utancından kimseye yaşadıklarını anlatamıyor.

BBC Türkçe

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.