Demetevler Kadınlar Lokali'nde el emeği ürünlerin sergisi göz doldurdu

Ankara'nın kalabalık semtlerinden biri olan Demetevler'de, kadınların sanata ve el becerilerine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Bu ilginin somut bir göstergesi ise Demetevler Kadınlar Lokali'nde düzenlenen yıl sonu sergisi oldu.

Demetevler Kadınlar Lokali'nde el emeği ürünlerin sergisi göz doldurdu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Demetevler Kadınlar Lokali’nde gerçekleşen halk eğitim kurslarında, kadınlar; epoksi, kazaziye, Trabzon hasırı, mefruşat, örgü, kırkyama, iğne oyası, tel kırma kağıt rölyef, dikiş-nakış gibi çeşitli alanlarda eğitim aldı. Bu kurslarda öğrendikleri teknikleri ve yeteneklerini sergileme fırsatı bulan kadınlar, yıl boyunca emek verdikleri eserlerini sergileme heyecanını yaşadı.

2.jpg

Demetevler Kadınlar Lokali'nde düzenlenen halk eğitim kursları yıl sonu sergisinde, el emeği göz nuru eserler dikkat çekti. Kursiyerlerin yaptığı el işi ürünler, dikkatlice işlenmiş nakışlar, rengârenk desenlerle süslenmiş kumaşlar ve özgün tasarımlar, ziyaretçilerden tam not aldı.

Kadınların sanata olan ilgisinin ve becerilerinin her geçen gün arttığını belirterek serginin açılışında konuşan Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Hoş,Kadın kursiyerlerin ellerine emeklerine sağlık. Bu tarz eğitimlerin ve sergilerin olmasını sonuna kadar destekliyoruz” diyerek kadınların el emeği göz nuru eserlerinin sergilenmesinin, onların özgüvenlerini artırarak kendilerini ifade etme ve topluma katkıda bulunma şansı sağladığını belirtti.

2-2.jpg

Demetevler Kadınlar Lokali'nde düzenlenen halk eğitim derslerinin yıl sonu sergisi, kadınların el emeği göz nuru eserlerinin toplumla buluştuğu ve sanatın herkes için erişilebilir olduğu bir platform olarak önemli bir rol üstlendi.

Sergi, 16 Mayıs–18 Mayıs 2024 tarihine kadar Demetevler Kadınlar Lokali’nde sergilenmeye devam edecek.

2-1.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum