Depremzede çocuğun 23 Nisan isteği duygulandırdı: "Binaların yüksek olmasını istemiyorum"

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle koltuğunu, depremzede öğrenci Eylül Nacar'a devretti

Depremzede çocuğun 23 Nisan isteği duygulandırdı: "Binaların yüksek olmasını istemiyorum"
Yayınlanma:

Eylül'ün "Yaşadığımız büyük deprem biz çocukları çok etkilediği için artık binaların yüksek olmamasını istiyoruz" sözleri, toplumun dikkatini çekti.

Ziyarette, Vali Yılmaz'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mulla Katık, Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu Müdürü Dilşat Davarcı, Öğretmen Züleyha Çolak, Eylül'ün ebeveynleri Selin ve Mustafa Nacar da hazır bulundu.

Eylül Nacar, Vali Yılmaz'a, Osmaniye'deki öncelikli hedefinin ne olduğu sorusuna, "Binaların çok yüksek olmamasını istiyorum. Çünkü yaşadığımız büyük deprem, çocuklar olarak bizi çok etkiledi. Artık binaların yüksek olmamasını istiyoruz. Ayrıca, binaların sağlam olmasını ve daha fazla yeşil alanın ve parkın olmasını talep ediyoruz. Bisiklet yolları istiyoruz." cevabını verdi.

Eylül, ziyaretin sonunda Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet'i telefonla arayarak, binaların yüksek olmaması, daha fazla yeşil alan, park ve bisiklet yolları taleplerini iletti. Eylül, Vali olmanın kendisi için harika bir duygu olduğunu ve bu görevi yerine getirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.