DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen'den hükümete 'Cumartesi Anneleri' tepkisi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Meclis'teki basın toplantısı sonrası Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Cumartesi Anneleri'nin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen'den hükümete 'Cumartesi Anneleri' tepkisi
Yayınlanma:

Ekmen, Cumartesi Anneleri'nin yakınlarının kayıplarının araştırılması ve faillerin bulunması amacıyla yıllardır Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptıklarını belirtti. Bu topluluğun temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, Cumartesi Annelerinin temel talebinin, son yıllarda artan engellemelere ve kısıtlamalara son verilmesi olduğunu aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın mağduriyetleri kabul ederek sorunun çözümü için adımlar atacaklarını belirtmesine rağmen, sadece 10 kişilik bir temsilci grubuna eylem yapma izni verilmesinin yetersiz olduğunu ifade eden Ekmen, bu durumun Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını ortadan kaldırmadığını ve yeni bir hak ihlaline neden olduğunu söyledi.

Devletin bu ailelere karşı duvar ördüğünü ve taleplerinin görmezden gelindiğini ifade eden Ekmen, Cumhurbaşkanı'ndan randevu taleplerinin aylardır karşılık bulmadığını ve daha önce 2011 yılında Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildiklerini hatırlattı.

Ekmen, Cumartesi Annelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının teslim edilmesi için devletin daha etkin adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.