DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru kılavuzu yayınlandı mı?

DGS başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Adaylar DGS başvuruları ne zaman? ÖSYM Başvuru Kılavuzu yayınladı mı? sorularını sıkça merak ediyor. İşte tüm bu soruların cevapları...

DGS başvuruları ne zaman? DGS başvuru kılavuzu yayınlandı mı?
Yayınlanma:

DGS başvurularının ne zaman yapılacağı adayların kafasında soru işareti olmaya devam ediyor. ÖSYM tarafından Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) başvuruları mayıs ayında alınmaya başlanacak. DGS başvurularını adaylar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden aday T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile tamamlayacaklar. Sınav ücreti ise DGS başvuru kılavuzunda yer alan bankalara yatırılacak. Peki, DGS başvuruları ne zaman? DGS sınavı başvuru kılavuzu yayınlandı mı? İşte, DGS sınav takvimi ve ayrıntılar.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sınav başvuruları 26 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek. Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.DGS başvuru kılavuzu henüz yayınlanmadı.

Dikey Geçiş Sınavı 2023-DGS ÖSYM'nin sınav takvimine göre 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşecek.

DGS SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından yayınlanacak DGS başvuru kılavuzuyla sınav başvuru ücretleri belli olacak. Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 24 Mayıs 2022 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 24 Mayıs 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.