Dışişleri Bakanlığı, BM'yi göreve çağırdı!

Dışişleri Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında İsrail’in, Gazze şeridinde gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin olarak BM'ye çağrı yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, BM'yi göreve çağırdı!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı, 7 Ekim'den beri Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail'e karşı BM'ye çağrıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Refah kentine gerçekleştirdiği saldırılara yönelik yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılara ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, yaşananlar karşısında büyük endişe duyulduğunu belirterek "Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail’in, Gazze şeridinde bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir.”

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumun İsrail’i durdurmak için gerekli adımları atması için çağrıda da bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.