Dışişleri Bakanlığından İran-İsrail açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırının ardından Tahran ve Tel Aviv hükümetlerine yönelik bir çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığından İran-İsrail açıklaması!
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanlığı, gerilimin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski taşıdığını vurgulayarak tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti.

Gelişen durumu yakından izlediklerini belirten Bakanlık sözcüsü, bölgedeki tansiyonun artmasının istikrarı tehdit ettiğini ve barışçıl çözüm yollarının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Taraflar arasında diyalog ve müzakerenin önemine vurgu yaparak her iki tarafı da sorumluluk almaya çağırdı.

Açıklamada, gelişmelerin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski taşıdığı vurgulanarak tüm tarafların daha büyük bir çatışmayı önlemek için adımlar atmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, uluslararası toplumun önceliğinin Gazze'deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurulması olduğu belirtildi.

İsrail'in İran ve Suriye'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak ise, İran devlet televizyonu ve Amerikan medyasının aktardığı bilgilere dayanarak, İsrail'in İran'a yönelik hava üssüne ve Suriye'nin güney sınırlarındaki noktalara saldırılar düzenlediği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.