Dişlerinizdeki stesi azaltmanın yolları

Dişleriniz için en büyük tehditlerden biri gıcırdatmaktır. Dişler yiyecekleri çiğnemek ve öğütmek için yapılmış olsa da, dişlerin bilinçsizce gıcırdatılması veya sıkılması zamanla çiğneme yüzeylerine zarar verebilir.

Dişlerinizdeki stesi azaltmanın yolları
Yayınlanma:
Güncelleme:

Dişleriniz için en büyük tehditlerden biri gıcırdatmaktır. Dişler yiyecekleri çiğnemek ve öğütmek için yapılmış olsa da, dişlerin bilinçsizce gıcırdatılması veya sıkılması zamanla çiğneme yüzeylerine zarar verebilir. Minede mikro çatlaklara neden olabilir, dişleri çürümeye karşı daha duyarlı hale getirebilir ve hatta azı dişlerinin üzerindeki tepecikleri aşındırabilir.

Ayrıca, diş gıcırdatma baş ağrısına, kas ağrısına ve çene yaralanmasına neden olabilir. Çoğu durumda, bruksizmi olan kişiler, muayene esnasında diş hekiminin diş yüzeylerinde bruksizme ait işaretler fark edene kadar bir problemleri olduğunun farkına varmazlar.

İşte size altı ayda bir diş hekimi ziyareti yaptırmak için bir neden daha. Araştırmacılar stres veya öfkenin diş gıcırdatmaya neden olabileceğini söylüyor. 2010 yılında yapılan bir araştırma, uyku bruksizmi olan kişilerin, işteki sorunları, günlük sorunları ve fiziksel sorunlarının diş sıkmayan kişilere göre daha yoğun olduğunu olası buldu.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Diş gıcırdatma belirtileri olan hastalara rahatlamanın yollarını bulmalarını önerdi Yürüyüşe çıkmak ve meditasyon yapmayı öğrenmek büyük ölçüde yardımcı olabilir. Ayrıca mümkünse stresli veya sinir bozucu durumlardan kaçınmanızı öneriyor. Bunun yanında diş hekiminiz size bir gece plağı yaparak dişleriniz everdiğiniz zararların azalmasını sağlayabilir dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.