Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi sonrasında, vatandaşlar doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı konusunda araştırmalara başladı. Doğalgazın ücretsiz olup olmayacağı ve bu uygulamanın ne zaman başlayacağı merak ediliyor. İşte bu sorunun yanıtı...

Doğalgaz ne zaman ücretsiz olacak?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Karadeniz gazının ilk fazının sisteme bağlanmasıyla birlikte doğalgazın ne zaman ücretsiz olacağı konusu gündemin önemli meselelerinden biri haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeye göre doğalgaz kullanımı 1 ay boyunca ücretsiz olacak. Bu açıklama sonrasında vatandaşlar, doğalgazın ne zaman bedava olacağını merak etmeye başladılar. İşte detaylar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının devreye alınması töreninde yaptığı konuşmada, "Tüm Türkiye'de ısınma dahil tüm doğal gaz kullanımı 1 ay ücretsiz olacak" şeklinde bir müjde vermişti. Bu müjde kapsamında, konutlara 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında doğalgaz ücretsiz olacak.

Ayrıca, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar olan dönemde aylık doğalgaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğalgaz bedeli alınmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak.

Birinci müjde kapsamında vatandaşlar, evlerinde mutfak ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz kullanabilecekler. Aylık 25 metreküpe kadar olan mutfak ve sıcak su tüketimi için doğalgaz bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecek.

İkinci müjdeye göre, 1 ay süreyle Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacak. Isınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamı 1 ay boyunca ücretsiz olacak.

Doğalgazın ücretsiz olacağı dönem, Türkiye genelinde tüm konutları kapsayacak bir uygulamayı içeriyor. Bu müjdelerin vatandaşlar üzerinde olumlu bir etki yaratacağı ve seçimler sonrasında daha fazla müjdenin duyurulmasının beklendiği ifade ediliyor. Ayrıca, aylık mutfak ve sıcak su tüketimlerini karşılayacak bedava doğalgaz uygulamasının yaz aylarında da devam edeceği ve birçok hane için doğalgaz faturası ödenmeyeceği vurgulanmaktadır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.