Domates miktarı azaldı, fiyatlar uçtu!

Yüksek enflasyonla birlikte, her gün farklı bir sektörde enflasyon rekorları kırılmaya devam ediyor. Antalya hallerinde işlem gören domates fiyatları şubat ayında yıllık bazda yüzde 83 artış gösterirken; miktar bazında da yüzde 49,90 arttı. Son 6 yıllık dönemde ise domates miktarında azalış yaşanırken, fiyatlarda ise rekor artış gerçekleşti.

Domates miktarı azaldı, fiyatlar uçtu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Antalya Ticaret Borsasının "Şubat Ayı Raporu"na göre, domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarındaki endeks değerleri paylaşıldı.

DOMATES İLE BİRLİKTE SEBZE FİYATLARI DA GENEL OLARAK ARTTI

Şubat ayında domates miktarı bir önceki aya göre yüzde 16.27 ve sebzede yüzde 4.39 azalırken; meyvede yüzde 18.60 artış kaydedildi. Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre domateste yüzde 49.90, sebzede yüzde 49.46 ve meyvede ise yüzde 1.60 artış gösterdi.

Domates fiyat endeksi yıllık yüzde 83 artarken, sebze fiyat endeksi yüzde 51.06, meyve fiyat endeksi ise yüzde 68.13 artış gösterdi. Miktar endekslerindeki değişimler ortalama üstünde gerçekleşirken, fiyat endekslerindeki artışlar enflasyonun üzerinde seyretti.

DOMATES ÜRETİMİ 6 YILDA...

Şubat ayında domates üretimi son 6 yılda ortalama olarak azalırken, domates fiyatlarında da rekor artış yaşandı. İşlem miktar endeksi yüzde 16.27 azalırken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 61.06 arttı.

Benzer şekilde, sebze işlem miktar endeksi yüzde 4.39 azalırken, fiyat endeksi aylık yüzde 33.71 artış gösterdi. Meyve işlem miktar endeksi yüzde 18.60 artarken, fiyat endeksi de yüzde 10.35’lik artış gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.