Döviz artışı uçak biletlerine de yansıdı: Zam geldi!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, dolar kurundaki artış ve enflasyonun etkisiyle iç hatlar uçuşlarında uygulanan yurt içi uçak bileti tavan fiyatlarına zam yapıldı. 2013 yılından bu yana iç hatlarda tek yönlü uygulanan tavan fiyatlar, artan maliyetler nedeniyle revize edildi.

Döviz artışı uçak biletlerine de yansıdı: Zam geldi!
Yayınlanma:

Uçak biletlerine yapılan düzenlemeyle birlikte iç hatlar ekonomi sınıfı uçak biletlerinin tavan fiyatı yüzde 30 oranında artırılarak 3 bin 250 TL seviyesine çıkarıldı. Bu yeni uygulama, iç hat uçuşlarında bilet fiyatlarının belirlenmesinde temel referans oluşturacak.

FİYATLAR ARTTI

Detaylara bakıldığında, uçağın yüzde 85'lik kısmı için tavan fiyat bin 650 TL'den 2 bin TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik kısmı için ise 2 bin 500 TL'den 3 bin 250 TL'ye yükseltildi.

Söz konusu kararın ardından iç hat uçuşlarında bilet satışı yapan firmalar, gerekli düzenlemeleri yaparak zam oranlarını fiyatlarına yansıttı. Bu düzenlemeyle iç hatlarda bilet fiyatlarında artışın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

Ancak, iç hatlarda business sınıfı ve dış hat biletlerinde henüz tavan fiyat uygulaması bulunmuyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu segmentlerdeki bilet fiyatlarının belirlenmesinde serbest piyasa koşullarının geçerli olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.