Düğün hazırlıklarında takı seçimi nasıl olmalı?

Gelin ve damat adayları için düğün hazırlıkları, özel günlerinin unutulmaz olması için titizlikle yapılır. Bu hazırlıkların en önemli detaylarından biri de takı seçimidir. Kuyumcu Levent Çakır, düğün sürecinde takılması gereken en uygun modelleri ve trendleri anlattı.

Düğün hazırlıklarında takı seçimi nasıl olmalı?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte gelinlerin en çok merak ettiği konulardan biri de takı seçimidir. Gelinler, özel günlerinde kendilerini en iyi hissedecekleri takıları seçmek istiyor. Bu konuda 25 senedir kuyumculuk yapan Levent Çakır, tercihleri ve modelleri anlattı.

Çakır, “Gelinlerin istekleri ve kriterleri genellikle düğün hazırlıkları sırasında ortaya çıkar. Düğün alışverişi yapılırken, bilezikler, takım gerdanlıklar, kolye, bilezik ve yüzük gibi takılar bir arada düşünülerek seçilir. Gelinliğin tarzına uygun takılar seçilir, bu genellikle takım gerdanlıklar, bilezikler, kolye ve daha sonra ekstra olarak küpe gibi takılar olabilir.” dedi.

kuyumcu2.jpg

Damat için en yaygın olarak alınan takılar arasında alyans ve saat bulunduğunu söyleyen Levent Çakır, “Alyans genellikle kadın tarafından erkeğe erkek tarafından da kadına alınır, bu bir geleneksel adettir. Damat için takı seçimi genellikle daha az çeşitlidir ve sıklıkla alyans ve saat gibi temel parçalarla sınırlı kalır.” diye konuştu.

Günümüzde gelinler için en popüler takı modelleri arasında baget yüzükler, tek taşlar ve beştaşların öne çıktığını aktaran Kuyumcu Levent Çakır, “Bu modeller hala popülerliğini korumakta ve gelinlerin sıklıkla tercih ettiği takılar arasındadır.” ifadelerini kullandı.

GÜVENİLİR BİR KUYUMCUYLA ÇALIŞMAK ÖNEMLİ

Takı seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan birinin güvenilir bir kuyumcuyla çalışmak olduğunu aktaran Levent Çakır, şunları kaydetti:

“Bu durum güvenle başlayan bir şeydir. Genellikle tanıdık kuyumcuya gidilir ve onun güveniyle başlar. Kuyumcu zaten aileyi yönlendirir. Ayarı yüksek yada düşük olabilir. Bunların da açıklamasını yaparak satar. Yani en büyük artı burada kuyumcunun tanıdık ve güvenli olması çünkü takılar genellikle ömür boyu saklanacak ve değerli bir anı olacakları için güvenilir bir kaynaktan alınmalıdır. Tanıdık bir kuyumcu, müşterilerine doğru yönlendirme yaparak güvenilir ve kaliteli takıları seçmelerine yardımcı olabilir.”

ESKİYE DÖNÜŞ: HALAT VE PULLU ZİNCİRLER

Kuyumcu Levent Çakır, şu anda takı tasarımlarında sadece yüzükler değil, genel olarak gerdanlıklar ve bilezikler de ön plana çıktığını dile getirdi.

Çakır, “Uzun zamandır, eskiye dönüş yaşanıyor ve 20-25 sene öncesinin takıları yeniden revaçta. Halat zincirler ve pullu zincirler gibi eski tarz takılar, şu anda en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Özellikle Cumhuriyet altını takılan takılar, büyük ilgi görüyor. Uzun zincirler de satışlarda önemli bir yer tutuyor ve görsel olarak şık bir hava oluşturuyor. Düğün hediyesi olarak ise, alyans ve bilezik gibi takılması gerekenlerin dışında, ekstralar tercih ediliyor.” diye konuştu.

Levent Çakır, alyans ve bilezik gibi klasik takılar alındıktan sonra, hediye olarak ekstra bilezik, küpe veya baget yüzük gibi ürünlerin tercih edildiğini belirtti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.