Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye temel malzemelerin sevkiyatının yeniden başlamasının gerektiğini bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Gazze açıklaması
Yayınlanma:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki durumu eleştirerek, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Gazze'ye temel malzemelerin acilen sevkiyatının yeniden başlaması gerektiğini belirtti.

Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları ve büyük yıkımın ardından Gazze'deki sivil halkın temel ihtiyaçlarına odaklanılması çağrısında bulundu. "Gazze'ye temel malzemelerin sevkiyatı acilen yeniden başlamalı ve en azından son ateşkes sırasında ulaşılan seviyelere getirilmeli ancak bundan çok daha fazlası gerekiyor." ifadelerini kullanan Ghebreyesus, Gazze'deki insanların korunmaya, gıdaya, temiz suya, barınmaya, sanitasyona, ilaca ve daha birçok temel ihtiyaca ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Ayrıca, yaralıların hayat kurtarıcı bakıma, sağlık çalışanlarının korumaya ve malzemeye ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Ghebreyesus, "Defalarca uyardığımız gibi kitlesel olarak nüfusun yer değiştirmesi ve güvensiz yaşam koşullarının neden olduğu aşırı kalabalık hastalık riskini artırıyor." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ghebreyesus, şiddetin sona ermesi, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye yönelik kuşatmanın sona ermesi çağrısında bulunarak bu adımların hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.