Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?

Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün bu yıl ne zaman kutlanacağı merak konusu oldu. Her yıl tüm dünyada düzenli olarak kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü yoğun ilgi görüyor. Peki, Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?

Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?
Yayınlanma:

Dünya Veteriner Hekimler Günü, patili dostların sevgiyle iyileştirilmesine karşı gösterilen saygı ve sevginin bir karşılığı olarak her yıl tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan refahını gözeten veteriner hekimler, hayvanların sesi oluyor, dertlerine derman oluyorlar. Veterinerlik Hekimler Günü ne zaman kutlanacak sorusu ise bu bağlamda çokça araştırılıyor. Peki, Dünya Veteriner Hekimler Günü nedir? Dünya Veteriner Hekimler Günü ne zaman?

DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Dünya Veteriner Hekimler Günü, her yıl olduğu gibi Nisan ayının son cumartesi gününde kutlanıyor. Dünya Veteriner Hekimler Günü, 2023 yılında 29 Nisan 2023 Cumartesi gününde kutlandı.

DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ NEDİR?

Dünya Veteriner Hekimler Günü, 2008 yılında ortaya çıktı ve Dünya Veteriner Hekimleri Birliği'nin (WVA) 2000 yılında her yıl Nisan ayının son Cumartesi gününü "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak ilan etmesiyle kutlanmaya başlandı. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ve WVA, her yıl, ulusal veteriner hekimler dernekleri tarafından hazırlanan en başarılı projeleri ödüllendirmek amacıyla Dünya Veteriner Hekimler Günü Ödülü verme kararı aldılar.

Veteriner Hekimler Günü Türkiye'de ilk olarak 28 Nisan 2001'de Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin düzenlediği organizasyon ile kutlanmaya başlandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.