'Düşük profilli Başbakan' diyen AK Partili vekil: Hata yaptım

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, daha önce yaptığı, 'Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakan ile yürümüyor. Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak' açıklamasından geri adım attı: 'Madem halkımız bunu kötü, olumsuz anlamda görüyor,

'Düşük profilli Başbakan' diyen AK Partili vekil: Hata yaptım
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği “Geri Dönüşümden Tornet” etkinliğine katılarak tornete binen Aydın Ünal, “Düşük profilli Başbakan” sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal, bir gazetecinin "Düşük profilli Başbakan" tartışması ve o tanımla neyi kastettiği şeklindeki sorusuna cevaben, kelimelerin anlamının bazen değişebileceğine işaret ederek şunları söyledi:

'TARAFIMDAN YAPILMIŞ BİR HATA OLDUĞUNU KABUL EDİYORUM'

"Kelimelerin manaları zamanla değişir. Bazen bir kelime çok olumlu bir anlama gelebilir. Algısı değişince kelimenin de manası değişir. Düşük profilli ifadesi, ’çok munis, sakin, samimi, vakur, mütevazı, sessiz ve derinden işini yapan’ anlamında bir kelimeydi. Düşük profilli bir kelimeydi. Ama kelimelerin manası değişir. Türkiye’de bunun manası değişti. Dolayısıyla önemli olan halkın anladığı manadır. Madem halkımız bunu kötü, olumsuz anlamda görüyor, ben de bunun benim tarafımdan yapılmış bir hata olduğunu artık kabul ediyorum."

'ADAYLAR KONUSUNDA BELİRLENMİŞ BİR İSİM YOK'


AK Parti’nin yeni genel başkanı ve başbakan adayları konusunda isim sorulması üzerine ise Aydın Ünal, belirlenmiş bir isim olmadığını vurgulayarak, "Partimiz bir ismi mutlaka çıkaracaktır. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gerçekten çok başarılı bir performans sergileyerek, özellikle ekonomide tıkanan noktaları açacak ve Türkiye’yi uçuracaklardır diye bekliyorum." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.