Ed Sheeran’ın çalıntı şarkı davası sonuçlandı! İşte o karar...

Ünlü şarkıcı Ed Sheeran’ın 'Thinking Out Loud' isimli şarkısının çalıntı olduğu iddiasıyla açılan davada karar verildi.

Ed Sheeran’ın çalıntı şarkı davası sonuçlandı! İşte o karar...
Yayınlanma:

İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, “Thinking Out Loud” adlı şarkısının çalıntı olduğu iddiasıyla açılan davada suçsuz bulundu.

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı Ed Sheeran'ın "Thinking Out Loud" adlı şarkısının çalındığı iddia edilen davada karara varıldı. İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran, "Thinking Out Loud" adlı şarkısının çalındığı iddiasıyla hakkında açılan davada suçsuz bulundu. Sheeran, şarkısında Marvin Gaye'nin 1973 tarihli soul klasiği "Let's Get it On"dan bazı melodileri kullandığı yönündeki iddiaları yalanladı. Sheeran mahkemede "Tüm hayatımı sanatçı ve söz yazarı olmaya adadım ama biri tarafından küçük düşürülmeyi gerçekten küçük düşürücü buluyorum" dedi ve suçlu bulunursa müziği bırakacağını söyledi.

ABD'de görülen davada jüri, Sheeran'ın şarkısının çalıntı olmadığına hükmetti. Kararın açıklanmasının ardından şarkıcı ayağa kalkarak arkadaşlarına sarıldı. Mahkeme çıkışı konuşan Sheeran, “Elbette çok mutluyum. Sonuçta emekli olmayacakmışım gibi görünüyor. Yine de bu temelsiz iddialar nedeniyle de öfkeliyim” dedi.

Gaye'in “Let's Get it On” şarkısını birlikte yazdığı söz yazarı Ed Townsend'in kızı olan davacı Kathryn Townsend Griffin ise mahkeme önünde “Tanrı iyidir” demekle yetindi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.