Eğitime STEM modeli geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitimde başarılı olan ülkelerde uygulanan STEM modeline geçmek için çalışma başlattı. STEM ile sınav odaklı...
YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI
Türkiye’deki eğitimin uluslararası sıralamalardaki başarısızlığı Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, eğitimin seviyesini yükseltmek için, ABD, Finlandiya ve gelişmiş ülkelerde uygulanan STEM modelini okullarda hayata geçirmeyi planlıyor. Hacettepe Üniversitesi’nin katkısıyla yapılacak STEM eğitimi için 1200 gönüllü öğretmene, STEM eğitimi verildi. Bu öğretmenlerin, derslerine girdikleri 100 bin öğrenciye eğitim vermesi hedefleniyor. STEM modelinde öğrenciler ağırlıklı olarak Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarında eğitim alacak. Öğrenciye, basmakalıp ders notları yerine hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunlarla başa çıkabilme becerisi kazandırılacak.
Soruyu öğrenci soracak
STEM modelinde öğretmen, öğrencinin merakını uyandıracak konuları derinleştirecek. Soruyu öğretmen değil, öğrenci soracak. Öğrencinin hedefi, TEOG ya da üniversite sınavını geçmek değil, hayata hazırlanmak olacak.
STEM NEDİR?
STEM, Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma. Fen öğretimini kapsayan alanların ilk ve orta öğretimde bir bütün olarak değil de, birbirinden ayrı olarak öğretilmesinin sakıncalarını bertaraf etme fikrine dayanıyor.
UĞUR'DA ANAOKULUNDA BAŞLIYOR
Türkiye’nin ilk STEM okulu olan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi’ni 10 yıl once kuran Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, bu okuldan mezun olanların, dünyanın en iyi üniversitelerine girmeyi başardığını ve çok büyük teknoloji firmalarında çalıştığını söyledi. STEM eğitimini anaokulundan itibaren başlattıklarını belirten Yücel, “Türkiye teknoloji üretmelidir. Katma değerli ürünler üretebilmek için mutlaka STEM eğitimini benimsemeliyiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.