Ekonomide gözler Merkez Bankası'na çevrilmişti: Faiz kararını duyurdu!

Merkez Bankası (MB) faiz kararını açıkladı.

Ekonomide gözler Merkez Bankası'na çevrilmişti:  Faiz kararını duyurdu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün toplanarak yılın beşinci faiz kararını açıkladı. Toplantı sonrası, saat 14.00'te açıklanan karar, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Nisan ayında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutan Merkez Bankası'nın, bu toplantıda da faizi değiştirmeyeceği beklentisi hakimdi.

Beklenen oldu ve Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, faiz oranlarının sabit tutulmasının gerekçeleri arasında enflasyonla mücadelede sürdürülen sıkı para politikasının devamı vurgulandı. Karar metninde, küresel ekonomik koşullar ve yurt içindeki ekonomik gelişmelerin dikkatle takip edildiği belirtilerek, enflasyon beklentilerinin düşürülmesi ve finansal istikrarın sağlanması hedeflerine vurgu yapıldı.

PİYASALARIN TEPKİSİ

Piyasalar, TCMB'nin faiz kararını yakından izledi. Faizlerin sabit tutulması, ekonomik istikrarın korunması açısından olumlu bir adım olarak değerlendirildi. Özellikle döviz kuru ve borsa endekslerinde karara ilişkin olumlu veya olumsuz herhangi bir dalgalanma yaşanmadı, zira bu karar büyük ölçüde bekleniyordu.

GELECEK BEKLENTİLERİ

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentileri, medyan olarak yüzde 45 seviyesinde hesaplandı. Bu, yılın son çeyreğine doğru faiz indirimlerinin gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Ancak, bu tür bir adımın atılması, büyük ölçüde enflasyonun seyrine ve ekonomik göstergelere bağlı olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.