Emekli ve asgari ücretli yenildi: Enflasyon affetmedi!

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaşların, özellikle emeklilerin yaşadığı zorluklar gündemdeki yerini koruyor. CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, bu durumu dile getirerek, emeklilerin maaşlarının enflasyon karşısında erimeye devam ettiğine dikkat çekti.

Emekli ve asgari ücretli yenildi: Enflasyon affetmedi!
Yayınlanma:

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 2023 yılı enflasyonunun yüzde 64,77 olduğunu hatırlatan İlgezdi, en düşük emekli maaşlarına yapılan zammın bu oranın çok altında kaldığını belirtiyor.

BİN 500 LİRA DEĞER KAYBETTİ

İlgezdi'nin verdiği bilgilere göre, en düşük emekli maaşları, ocak ayından bu yana enflasyon karşısında bin 500 lira değer kaybetti. Bu durum, emeklilerin alım gücünün ciddi şekilde azalmasına neden oluyor. Ancak bu tabloya rağmen, iktidarın emeklilerin sıkıntılarını görmezden geldiği ifade ediliyor.

Asgari ücretli vatandaşların da benzer bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. İlgezdi'nin açıklamalarına göre, asgari ücretli çalışanların alım gücü de ilk üç ayda önemli ölçüde azalmış durumda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın ara zam yapılmayacağı yönündeki açıklamalarına rağmen, asgari ücretin de enflasyon karşısında eridiği vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.