Emekliler için promosyon ödemeleri artıyor! İşte detaylar...

Temmuz ayında emekli, dul ve yetim maaşlarına yapılacak zamlar ve bankaların promosyon ödemeleri değişiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen yeni maaş dilimleri ile emekliler 15 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek.

Emekliler için promosyon ödemeleri artıyor! İşte detaylar...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Temmuz ayında yaklaşık 16 milyon emekli ile dul ve yetim maaşı alan vatandaşların maaşlarına zam yapılacak. Haziran ayında açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, ilk beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlendi. Bu doğrultuda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yüzde 22,72 oranında zam yapılacak. Memur emeklileri için ise bu zam oranı yüzde 17,22 olacak.

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına toplamda yüzde 25 oranında zam yapılması bekleniyor. Memur emeklilerinin ise yüzde 20 zam alması öngörülüyor. Bu zamlar, emekli dul ve yetim aylıklarını da etkileyerek, maaş dilimlerini yükseltecek ve daha yüksek promosyon ödemelerine hak kazanmalarını sağlayacak.

emeklifoto-3.jpg

BANKALARIN PROMOSYON ÖDEMELERİ

Bankalar, SGK’nin belirlediği dört farklı maaş dilimine göre promosyon ödemesi yapıyor. 2024 Nisan ayında belirlenen maaş dilimleri şu şekilde:

  • 10 bin liranın altı
  • 10 bin-14 bin 999 lira arası
  • 15 bin-19 bin 999 lira arası
  • 20 bin lira ve üzeri

Bu dilimlere göre emekliler, ilgili promosyon tutarlarını alabiliyor. Örneğin, kök aylığı 13 bin TL olan bir SSK emeklisi, mevcut kampanyalara göre 8 bin TL promosyon ödemesi alabiliyor. Ancak, Temmuz ayında yapılacak zam ile maaşı 15 bin TL’ye çıkarsa, '15 bin-19 bin 999 lira arası' diliminden en az 10 bin TL, en fazla ise 15 bin 500 TL promosyon ödemesi alabilecek.

emekli-foto.jpg

EMEKLİLER İÇİN YENİ FIRSATLAR

Emekliler, temmuz zammıyla birlikte daha yüksek promosyon ödemelerinden yararlanabilecekler. Bu nedenle, temmuz ayını beklemeleri avantajlı olabilir. Promosyon tutarını güncellemiş olan emekliler için de fırsatlar devam ediyor. Bu emekliler, kalan sürenin promosyon tutarını bankalarına iade ederek, aynı bankadan veya başka bir bankadan daha yüksek promosyon ödemesi talep edebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.