Emniyet’ten helikopter ile kontrol

Havacılık Daire Başkanlığı ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ortak iş birliğinde helikopterle gerçekleştirilen “Trafik Kontrol Uçuşu” bayram boyunca ve sonrasında da karadaki trafik ekiplerine destek olmaya devam edecek.

Emniyet’ten helikopter ile kontrol
Yayınlanma:
Güncelleme:

Havacılık Daire Başkanlığı ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ortak iş birliğinde helikopterle gerçekleştirilen “Trafik Kontrol Uçuşu” bayram boyunca ve sonrasında da karadaki trafik ekiplerine destek olmaya devam edecek.

Karadaki trafik ekiplerine destek amaçlı olarak uçuş gerçekleştiren Havacılık Daire Başkanlığı uçuş ekibi, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte trafikte kural ihlali yapan sürücüleri havadan denetliyor. “Trafik Kontrol Uçuşu” adıyla gerçekleştirilen bu denetlemelerde, emniyet kemeri kontrolünün dışında sürücülerin trafik kurallarına uyumuna da bakılıyor. 4 kişilik uçuş ekibiyle gerçekleştirilen trafik denetlemelerine pilot, yardımcı pilot, görev sistem operatörü ve trafik şube yetkilileri katılıyor.

TEMEL AMAÇ: TRAFİK KAZALARININ AZALTILMASI

6 aydır Havacılık Daire Başkanlığında görevli olan pilot Komiser Yardımcısı Onur Öztürk, gerçekleştirilen denetim uçuşlarının amacının yerdeki birimlere destek olduğunu anlatarak, “Uçuşların temel amacı, trafik kazalarının azaltılması, nasıl yerdeki trafik ekipleri caydırıcı bir unsur olarak görülüyorsa, bizlerde yerdeki trafik ekiplerine yardımcı bir unsur olarak uçuşumuzu yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Uçuş esnasında kural ihlallerini tespit ettikten sonra karadaki trafik ekiplerine haber verdiklerini söyleyen Öztürk, “İlk olarak rota üzerindeki kural ihlali yapan sürücüler tespit ediliyor. Daha sonra yol üzerindeki trafik ekiplerine haber verilerek, yaptığı kural ihlaline göre cezai işlem uygulanıyor” diye konuştu.

Uçuşların belirli bir sayı veya süre çerçevesinde gerçekleştirilmediğini söyleyen Öztürk, “Kesin bir sayımız yok, trafik birimlerimizin talebi üzerine ortaklaşa karar veriliyor. Çeşitli bölgelerde ve duruma göre trafiğin yoğunluğuna bağlı trafik uçuşları gerçekleştiriliyor” dedi.

Uçuş esnasında emniyet kemeri takmayan bir otobüs şoförü belirlendi. Otobüs şoförü yerdeki birimlere bildirildi. Güzergah üzerindeki trafik ekipleri emniyet kemeri takmayan otobüs şoförüne cezai işlem uyguladı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.