Emziren annelerin bu besinleri mutlaka tüketmesi gerekiyor

Emziren annelerin sağlıklı ve düzenli beslenmeleri gerekiyor. Yeni doğan bebeklerde gaz problemi sıklıkla görülüyor. Bundan dolayı emziren annelerin bebeklerde gaz çıkarmayacak besinleri tüketmesi gerekir. Emziren annelerin ya da anne adaylarının bu haberi mutlaka okuması gerekiyor.

Emziren annelerin bu besinleri mutlaka tüketmesi gerekiyor
Yayınlanma:

Emzirme dönemi, annenin ve bebeğin sağlığı açısından son derece önemli olur. Anne sütü, bebek için en iyi ve en doğal besin ve bebeklerin sağlıklı gelişimi için gereken tüm besinleri içerir. Bu nedenle, emziren annelerin beslenmeye dikkat etmeleri oldukça önemli.

Anne sütü bebek için en iyi besin kaynağı olur. Anne ne yer ve içerse sütünde bulunan besin kaynağını değiştirir. Bundan dolayı annenin yeterli ve dengeli beslenmesi gerekir. Bu da bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlar.

BOL BOL SU TÜKETİLMELİ

Yüzde 80’i su olan anne sütü bebek için en sağlıklı ve besleyici besin kaynağı olur. Emziren annenin su dengesini sağlamak için günde en az 3 litre su içmesi gerekiyor. Aynı zamanda komposto, papatya, rezene ve lohusa şerbeti gibi sütünü arttıracak ve besleyici içecekleri içmeleri tavsiye ediliyor.

MEYVE VE SEBZELERİ GÜN İÇERİSİNDE SIKÇA TÜKETİN

Meyve ve sebzeler içerisinde ki vitamin ve minarel kaynaklarından dolayı süte bol besin aktarır. Aynı zamanda tahıllar, bakliyatlar ve kuruyemişleri de dengeli bir şekilde tüketmek gerekiyor.

PROTEİN TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Et, balık, yumurta, sakatat, yeşil yapraklı demir yönünden zengin besinler arasında yer alıyor. Bu besinlerin haftada 4-5 kez tüketilmesi gerekiyor. Günlük yumurta tüketimi bebeğinizin beyin gelişimi için önemli.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.