En çok telefon satan marka belli oldu: O marka ortalığı kasıp kavurdu!

Uluslararası veri ve analiz firması International Data Corporation (IDC), 2014-2024 yılları arasında akıllı telefon markalarının satış performansını açıkladı. Samsung, bu dönemde 3 milyara yakın telefon satarak tüm rakiplerini geride bıraktı.

En çok telefon satan marka belli oldu: O marka ortalığı kasıp kavurdu!
Yayınlanma:

IDC’nin 2014’ün ilk çeyreği ile 2024’ün ilk çeyreği arasındaki verilerine göre, Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, 2,93 milyar telefon satışı ile pazar lideri konumunu pekiştirdi. Bu dönemde Samsung, en yakın rakibi Apple'ı %33 oranında geride bıraktı. Apple, aynı dönemde 2,2 milyar telefon satışı gerçekleştirdi.

SAMSUNG’UN ZİRVE YILI 2015

Araştırmaya göre, Samsung’un satışları yıllar içinde dalgalansa da en yüksek satış rakamına 2015 yılında ulaşıldı. Galaxy S6 ve Note 5 modellerinin piyasaya sürüldüğü 2015 yılında Samsung, 320,9 milyon telefon satışı gerçekleştirdi. Aynı yıl Apple ise 231,5 milyon telefon satışı yaptı.

Samsung’un en düşük satış yaptığı yıl ise 2022 oldu. Bu yıl, şirket 258,2 milyon telefon satarken, Apple’ın satışları 225,3 milyon olarak kaydedildi.

SAMSUNG’UN ÇEŞİTLİ MODEL STRATEJİSİ

IDC’nin verileri, Samsung’un geniş ürün yelpazesi sayesinde yüksek satış rakamlarına ulaştığını ortaya koydu. Samsung, her yıl farklı segmentlerde onlarca model piyasaya sürerken, Apple daha sınırlı sayıda amiral gemisi model ile rekabet ediyor. Bu strateji farkı, iki şirketin satış performansında belirleyici rol oynuyor.

DİĞER ÖNEMLİ OYUNCULAR

Samsung ve Apple’ın ardından, Xiaomi 1,1 milyar telefon satışı ile üçüncü sırada yer aldı. OPPO, 911,9 milyon telefon satışı ile dördüncü, vivo ise 526,6 milyon telefon satışı ile beşinci sırada kendine yer buldu. IDC'nin verileri, Samsung’un Xiaomi, vivo ve Huawei gibi markaların toplam satışlarını bile geride bıraktığını gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.