En yetenekli pastacı Azerbaycan’dan

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali”, pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirdi.

En yetenekli pastacı Azerbaycan’dan
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali”, pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirdi. 500’e yakın pastacının katılım sağladığı festivalde 140 yarışmacının becerisini oraya koyduğu pastalar yarıştı. Birbirinden güzel pastaların yarışacağı etkinlikte, festivalin birincisi Azerbaycanlı Sanan Pashayev iki bin TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Festivale, Dr. Paste Şeker Hamurları, Paseksan ve Bella Çikolataları markaları altın sponsor olarak destek olurken bir çok firmada standı ile yer aldı.

pasta-22.jpg

PASTANIN HER HALİ

Birbirinden güzel pastaların sergilendiği pasta yarışmasının jüri üyeleri arasında; TAŞFED Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, Dünya'da 5 Altın Madalyayı tek bir yarışmada aynı anda alma özelliğine sahip Şef Tuba Geçkil, TAFED Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve Dünya Aşçılar Federasyonu -i WACS Üyesi Jeton Taravari yer aldı.

pasta-21.jpg

TASARIMLAR 15 AYRI KATEGORİDE YARIŞTI

sınırlarının zorlandığı festivalde, pastaları oldukça detaylı değerlendiren uzman jüri üyeleri en iyiyi seçmek için hayli zorlandı. Hayal gücü, pasta ve sanatın birleşip sınırlarının ortadan kalktığı festivalde, özgün tasarımlar 15 ayrı kategoride yarıştı. Etkinlikte, pasta sanatındaki farklı tasarımların sergilenmesinin yanı sıra Milli Takım Kaptanı ve Uluslararası yarışmalarda birçok Altın Madalya sahibi olan Tuba Geçkil tarafından büyük bir büst çalışması hazırlandı. Festivale ilk kez katılım sağlayan butik pasta ve modelleme eğitmeni Funda Akay ve Burcu Atasoy tarafından da ücretsiz olarak çiçek eğitimleri verildi.

MASAL KÖY PASTASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Aynı zamanda festivalde Pasta Sanatçısı Ünlü Pasta Eğitmeni Nurcan Özkara tarafından, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, 25 metre karelik bir alanda masal kahramanlarının konu alındığı ve yenilebilir parçalardan oluşan “Masal Köy” adlı pasta çalışması ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca Pasta yapımında yepyeni bir tekniği başarıyla uygulayan Irak’tan gelen Pasta şefi Mehdi Jabbarpoursattari’de uygulamalı anlatımları ile festivale renk kattı. İki gün boyunca, uygulamalı demo gösterileri, pastacılık şovları ile devam eden festival, ödül töreni ile birlikte sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.