Enerji verimliliği şampiyonu KBÜ Üniversitesi

KBÜ Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışmasında birinci oldu

Enerji verimliliği şampiyonu KBÜ Üniversitesi
Yayınlanma:

Karabük Üniversitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği (ÜNVER) Yarışması'nda birinci oldu. Ulusal enerji politikaları çerçevesinde enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik düzenlenen yarışmada, Karabük Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği projelerle öncü bir üniversite olduğu belirtildi.

Yarışmada toplam tasarruf miktarı, tasarruf oranı, ekonomiklik, enerji yönetimi uygulamaları, yaygınlaşma özelliği, özgünlük, yenilikçilik ve öncülük gibi kriterler, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Karabük Üniversitesi, iç ve dış aydınlatma led dönüşümü, binalarda termostatik vana uygulaması, binalardaki mekanik tesisatlarda vana ceketi uygulaması, 1 MW kurulu gücünde çatı GES uygulaması, rektörlük ve idari birimler binasında merkezi ısıtmadan bağımsız bir ısıtma binası kurulması, kabev projesi bünyesinde yapılan yalıtım, led dönüşümü, PV, pompa değişimi gibi uygulamalarla birinci oldu.

Gazi Üniversitesi ikinci, Bartın Üniversitesi ise üçüncü oldu. Yarışmanın amacı, üniversitelerin enerji verimliliği konusunda farkındalıklarını artırmak ve uygulamalarını teşvik etmekti. Karabük Üniversitesi'nin birinci olması, enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmaların takdir edildiğini göstermesi açısından önemlidir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.