EPDK'den akaryakıt fiyatlarına güncelleme!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) aldığı yeni bir kararla, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması zorunluluğu getiriyor. Bu kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye genelinde yaklaşık 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek.

EPDK'den akaryakıt fiyatlarına güncelleme!
Yayınlanma:

EPDK'nin yeni kararına göre, akaryakıt istasyonlarında her ne türde olursa olsun yapılan satışlarda, farklılaştırılmış veya standart akaryakıt ürünleri için fiyat farkı uygulanmayacak. Bu kapsamda, örneğin "95 oktan benzin" veya "dizel" gibi ürünlerin yanı sıra, "ultra force", "power", "fuelsave", "VMax", "VPro" gibi farklı isimler altında satılması durumunda bile fiyatlar eşitlenecek.

EPDK'nin açıklamasına göre, dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak bu özelliklerin fiyatları değiştirmeyecek. Bu kararın temel amacı, tüketici nezdindeki belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve dağıtıcı ile bayilerin operasyonlarını kolaylaştırmak olarak belirtildi.

EPDK ayrıca, dağıtıcı lisansı sahiplerinin akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebileceğini belirtti. Ancak bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı vurgulandı.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin bu kararının akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşüreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.