Epilepsi hastalığı en sık çocuklarda görülüyor

Halk arasında “sara” olarak bilinen epilepsi hastalığının çocuklarda daha sık görüldüğü tespit edildi. Anne babalar bu haberi dikkatli okuyun.

Epilepsi hastalığı en sık çocuklarda görülüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Epilepsi hastalığı her yaş grubunda karşımıza çıkabilir. Ancak en sık çocuklarda görülen bu hastalık, nöbetler ve ataklarla ile kasılma, kitlenme gibi durumlar oluşturabiliyor. Bazı çocuklarda büyümeyle ortadan kalkabiliyorken bazılarında ise hayat boyu sürüyor. Uzmanlara göre erken tanı ve tedavi yaşamında kolaylıklar sunuyor.

Epilepsi yani sara hastalığı, dünyada sıkça görülen nörolojik bir bozukluk oluyor. Araştırmalara göre her bin kişiden 4 ile 10 kişide görülebiliyor. Türkiye’de ise bu durum 1 milyon kişide görülüyor. Aynı zamanda Türkiye’de 200 bin çocukta epilepsi olduğu görülüyor.

Beyin hücrelerinin normal elektriksel aktivitesinin bir şekilde bozulması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozukluk olarak adlandırılan epilepsi hastalığı tekrarlanan nöbetler ve ataklarla ilerliyor. Bazı çocuklarda nöbetler büyüdükçe azalma veya ortadan kalkma gibi durumlar olabiliyor.

Erken tanı veya teşhis için ebeveynlerin dikkat etmesi gereken konular var. Aynı zamanda epilepsiyi tetikleyen bazı faktörlerde bulunuyor. Bunlardan bazıları yüksek ateş, stres, uyku düzeninde değişiklikler, flaş ve parlak ışık, video oyunları, bazı besinler ve ilaçlar epilepsiyi tetikleyebiliyor. Bu gibi durumlarda ebeveynlerin dikkat etmesi gerekiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.