Erdoğan: Asıl Fetih Gönüllerin Fethidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda Muş'ta vatandaşlarla biraraya geldi.

Erdoğan: Asıl Fetih Gönüllerin Fethidir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bin yıldır bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpamadan canını veren tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizi hasta ilan edenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık. Eğer bugün millet olarak bilhassa gençlerimizle birlikte Malazgirt zaferini böylesine bir coşkuyla kutluyorsa on binler bugün Malazigrt ovasındaysa işte bu projeyle birlikte aksi projeyi hazırlayanlar da çökmüş demektir.

ASIL FETİH GÖNÜLLERİN, ZİHİNLERİN FETHİDİR

Yeni nesillere 2071 vizyonunu miras bıraktık. Yaklaşık yarım asır sonra bizler görmesek de inanıyorum ki Türkiye her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden iri olarak çok daha büyüt hedeflere yelken açmış olacaktır. Hep söylediğim gibi bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların sadece coğrafyanın fethi değildir. Asıl fetih gönüllerin zihinlerin fethidir.

ÖNCELİĞİMİZ DİYALOGDUR, İŞBİRLİĞİDİR

Güvenli bölge oluşturma çabalarımızda yavaş yavaş mesafe alıyoruz. Bölgedeki hesapların karışıklığı ve sinsi tuzakların çokluğu bizi asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Birilerinin dokunulamaz olarak gördüğü pek çok sorun gibi Fırat'ın doğusundaki meseleyi de hal yoluna koyuyoruz. Önceliğimiz diyalogdur işbirliğidir. İstediğimiz dışında bir yol zorlanırsak oyalanmaya kalkılırsak tüm hazırlıklarımız tamamdır kendi planlarımızı hayata geçiririz. SİHA'larımız İHA'larımız helikopterlerimiz bölgeye girdi. Çok yakında kara birliklerimiz bölgeye girecek. Ülkemizin gelecek bir asrının belirleyicisi olacak gelişmelerin yaşandığı dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde, hangi saikle olursa olsun hiç kimsenin milletimizin birliğini, beraberliğini bozacak davranışlar sergilemeye hakkı yok. Suriye sınırlarımızı teröristlerden temizleme konusundaki kararlılığımızı artık hiç kimsenin test etmeye çalışmayacağını ümit ediyorum. Doğu Akdeniz'de sondaj ve sismik araştırma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor, kimse bizi oralarda engelleyemez, engelleyemeyecektir." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.