Erhan Afyoncu kimdir? Hakkında hiç duymadıklarınız

Erhan Afyoncu kimdir? Hakkında bilmedikleriniz merak edildi. İşte detaylar…

Erhan Afyoncu kimdir? Hakkında hiç duymadıklarınız
Yayınlanma:

Erhan Afyoncu, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı'ndan 1988 yılında mezun olmuştur. Ardından aynı üniversitenin Atatürk Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek lisansını "Necati Efendi Tarih-i Kırım (Rusya Sefaratnamesi)" teziyle tamamlamıştır.

Afyoncu, 1997 yılında "Osmanlı Devlet Teşkilatında Defterhane-i Âmire (XVIXVIII. Yüzyıllar)" teziyle doktor unvanını almış, 2000 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında ise doçent olmuştur. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne geçiş yapmıştır.

2014 yılında profesör ünvanını elde etmiştir. 2007 yılında 24 televizyonunda "Geçmiş Zaman Olur Ki" adlı haftalık bir tarih programını Vildan Oğuz ile birlikte sunmuştur. Daha sonra 2009-2015 yılları arasında Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Pelin Batu ile birlikte "Tarihin Arka Odası" adlı tarih programını yapmıştır.

erhan-afyoncu.jpeg

Ayrıca Habertürk Gazetesi'nin pazar eki olarak çıkan "Murat Bardakçı ile Habertürk Tarih" adlı derginin akademik koordinasyon görevini üstlenmiş ve bu dergide yazılar yazmıştır. 2011 yılında Show TV'de yayınlanan "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizinin tarih danışmanlığını yapmıştır.

11 Nisan 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştır.

Afyoncu, 2008-2014 yılları arasında Bugün gazetesinde Çarşamba ve Pazar günleri köşe yazıları yazmıştır. Halen Sabah gazetesinde yazılarını sürdürmektedir.

2010 yılında Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkan Yardımcısı olmuş ve 2016 yılı itibariyle Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı görevine gelmiştir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.