Ersoy'dan 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplumun ve özellikle de kadınların potansiyelini artırmak için kararlılıkla çalıştırılması gerektiğini ifade etti.

Ersoy'dan 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' mesajı
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü münasebetiyle fikri mülkiyet hakları bilincinin artırılmasının önemine vurgu yapan bir mesaj yayınladı. Ersoy, özellikle yaratıcılık ve sanat alanlarında kadınların fikri mülkiyet sisteminden yararlanmaları ve bu konudaki farkındalıklarını artırmaları için daha fazla fırsat sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda, 26 Nisan'da yaratıcı ve düşünsel başarılarıyla bilim, kültür ve sanata katkıda bulunan ve Genel Müdürlük aracılığıyla fikri mülkiyet sistemine dahil olmuş başarılı kadınların yer aldığı dijital panel gerçekleştirilecek. Telif hakkı. Fikri mülkiyet sisteminin önemi tartışılacak, kültürel, sanatsal, bilimsel ve düşünsel yaratım ve üretimleriyle yaratıcı kültür endüstrilerine girmek isteyen kadın ve gençlere yol gösterilecektir.

bakan-ersoy.jpg

Ersoy, Türkiye ve dünyadaki kadınların hızla gelişen teknolojiler ve dijitalleşme yoluyla sürdürülebilir geleceklerin geliştirilmesine, yeni tür işlerin ve ekonomik modellerin yaratılmasına önemli katkılarının olduğunu da vurguladı. Bakanlık olarak, başta kadınlar olmak üzere toplumun yaratıcı potansiyelini artırmayı, kültür ve sanat üretiminin gelişimini teşvik etmeyi ve bu eserlerin adil ve dengeli bir şekilde korunmasını sağlamayı taahhüt ettiğini vurguladı. Kültür endüstrilerinin gelişmesine katkı sağlayan tüm yaratıcı, sanatçı, yenilikçi ve yaratıcı kadın ve emekçilerin Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutlayarak, bu günün anlam ve değerini herkesin takdir edeceğine olan güvenini dile getirdi.

İlgili Haberler

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.