Ertelenen benzin ve motorin zammına ek zam!

Bayram nedeniyle ertelenen akaryakıt zamları, bu gece yarısından itibaren daha yüksek oranlarla pompaya yansıyacak.

Ertelenen benzin ve motorin zammına ek zam!
Yayınlanma:

Bayram tatiline denk gelen 20 Haziran’da benzine 1 lira 64 kuruş ve motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılması bekleniyordu. Ancak, bu zamlar idari tatil nedeniyle ertelenmişti. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 25 Haziran gece 24.00’ten itibaren benzinin litre fiyatına 2 lira, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 68 kuruş zam yapılacak.

BRENT PETROL VE DÖVİZ KURU ETKİSİ

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarında sık sık değişikliklere neden oluyor. Son günlerde yaşanan bu dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak.

20 Haziran’da beklenen zam oranları, bayram tatili sebebiyle ertelenmişti. Ertelenen zam oranlarına göre benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılması planlanıyordu. Ancak yeni belirlenen zam oranları daha yüksek oldu. Buna göre, 24 Haziran’ı 25 Haziran’a bağlayan gece benzinin litre fiyatı 2 TL, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 68 kuruş artacak.

TEMMUZ AYINDA YENİ ZAM BEKLENTİSİ

Öte yandan, temmuz ayında akaryakıt fiyatlarının tekrar artması bekleniyor. Haziran ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak yapılacak zam oranı, ÜFE'nin sıfır olması halinde bile en az yüzde 17,87 olacak. Katma Değer Vergisi ile birlikte hesaplandığında, temmuz ayında akaryakıtın litre fiyatında 2-2,5 lira arasında bir artış bekleniyor.

GÜNCEL FİYATLAR

Ankara'da güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

  • Benzin litre fiyatı: 41.28 TL
  • Motorin litre fiyatı: 41.68 TL

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.