Erzincan İliç'te son durum: Toprak kayması sonrası kayıp işçilerin arama çalışmalarında 5. gün!

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden ocağındaki toprak kayması sonucunda kaybolan işçilerin bulunması için başlatılan arama çalışmaları 5. gününde devam ediyor.

Erzincan İliç'te son durum: Toprak kayması sonrası kayıp işçilerin arama çalışmalarında 5. gün!
Yayınlanma:

Erzincan İliç Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmalarına AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel katıldı.

Bölgede etkili olan sağanak yağış ve sis nedeniyle zorlu koşullarda sürdürülen arama kurtarma faaliyetlerinde 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dronlar, georadarlar, jeoradarlar ve metale duyarlı 5 yeraltı radarı kullanıldı.

ilic3.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, bölgede çalışmaları koordine etti.

Arama çalışmalarında, metal yoğunluğu tespit edilen noktalarda iş makineleriyle yapılan kazılar sürerken, bölgeye giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı da bölgede sürekli olarak toprak ve su analizi gerçekleştiriyor.

Toprak kayması olayına ilişkin soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 6'sı tutuklanmıştı. Firmanın Kanadalı yöneticisi de tutuklananlar arasında yer alıy. Olayın ardından soruşturma devam ederken, arama çalışmaları da kararlılıkla sürdürülüyor.

ilic2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.