Esenyurt’ta silahlı çeteye 6 ilde büyük operasyon

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde şiddet ve cebirle ev projesini işgal eden silahlı çeteye karşı İstanbul merkezli 6 ilde yapılan operasyonda 29 şüpheli yakalandı.

Esenyurt’ta silahlı çeteye 6 ilde büyük operasyon
Yayınlanma:

Çetenin, daireleri usulsüz şekilde vatandaşlara satış yaparak asıl mülk sahiplerini ve daireleri sattıkları kişileri ise mağdur ettikleri bilgisi verildi.

Esenyurt’ta silah zoruyla Fly Butik adlı konut projesini işgal eden çeteye yönelik savcılıkça soruşturma başlatıldı. Soruşturma, yaklaşık 2 yıldır parasını ödedikleri dairelerine giremeyen mağdurların, savcılığa yaptıkları suç duyurusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri 6 ilde büyük bir operasyon gerçekleştirdi.

Söz konusu ilçe sınırlarındaki 212 daireyi yüzlerce kişiye sattıkları ileri sürülen N.A. ve Ç.Ş adlı şüphelilerin de içinde olduğu çeteye yönelik geniş çaplı çalışma gerçekleştiren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah operasyonun düğmesine bastı. Polis, çete üyesi 34 kişinin kimliğini tespit ettikten sonra bu sabah İstanbul, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Antalya ve Muş’ta birçok adrese peş peşe operasyon düzenledi. Baskınlarda haklarında yakalama kararı bulunan 34 kişiden 29’u yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek, çeşitli çapta 58 mermi, 24 kartuş ve çok sayıda çeşitli doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.