Eski kimlikle oy kullanılıyor mu? Oy kullanmak için yeni kimlik mi gerekiyor?

Türkiye genelinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandığa gitmeye hazırlanıyor. Seçim öncesi en çok merak edilen sorulardan biri de eski kimlikle oy kullanılır mı? Oy kullanmak için yeni kimlik mi gerekiyor?

Eski kimlikle oy kullanılıyor mu? Oy kullanmak için yeni kimlik mi gerekiyor?
Yayınlanma:

14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimler nedeniyle Eski kimlikle oy kullanılıyor mu? Sorusu, oy kullanacak olan birçok seçmen tarafından merak ediliyor. Bu seçimde, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri belirlenecek. Peki, Eski kimlikle oy kullanılıyor mu? Oy kullanmak için yeni kimlik mi gerekiyor?

Eski kimlikle oy kullanılıyor mu? Oy kullanmak için yeni kimlik mi gerekiyor?

TC kimlik numarası net bir şekilde belli olan, ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanları ile kimlik kartlarını yenilemeyen vatandaşlar 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde oy kullanabilecek.

Konuya ilişkin olarak resmi belgelerde yer almakta olan bilgilere göre;

135 sayılı genelgenin 27.maddesine göre; sandık başına gelen seçmen Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle seçmen sıra numarasını söyleyerek 14 Mayıs günü oy kullanabilecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.