Evlenecekler 'mobilya fiyatlarını' görünce yeniden düşünüyor!

Evlenecek olan çiftler mobilyacıların yolunu tutuyor. Zamlardan etkilenen mobilya sektöründe, ortalama olarak gösterilen fiyatlar bile cep yakıyor. Bir evin olmazsa olmazı yatak odası ve salon takımının en düşük maliyeti merak ediliyor. İşte detaylar...

Evlenecekler 'mobilya fiyatlarını' görünce yeniden düşünüyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Dünyaevine girecek birçok çift ev kurma hazırlığı yaparken ilk durak olarak mobilyacıları tercih ediyor. Her sene gıda, akaryakıt, eğitim, gibi farklı alanlara gelen zamlar ve döviz kurundaki dalgalanmalar mobilya sektörünü de olumsuz etkiliyor. Alışverişe mutlu bir şekilde çıkan çiftler, çoğu zaman 'evdeki hesap çarşıya uymadı' diyerek kara kara düşünüyor.

PAKET HÂLİNDE OLAN ÜRÜNLER DAHA UCUZ

Ev kuracak olan bir çift için, salon takımı ve yatak odası takımı öncelik verilen eşyalar arasında yer alıyor. Salon takımının içerisinde koltuk takımı, orta sehpa, televizyon ünitesi, konsol, yemek masası ve sandalyeler bulunurken, yatak odası içerisinde ise baza, yatak başlığı, gardırop, şifonyer ve iki adet komodin bulunuyor.

yemek.jpg

Mobilyaların üretildikleri malzeme kalitesiyle de doğru orantılı olan fiyatlar, ürün kalitesi yükseldikçe artıyor. Genellikle zincir mağazalarda paket hâlinde yada indirimli ürünlerin satışına fazlaca yer verilirken, özel yapım mobilyalar ise dudak uçuklatıyor.

ORTALAMA FİYATLAR BİLE ÇOK YÜKSEK!

Salon takımı içerisinde yer alan, 2 adet üçlü ve bir adet berjerden oluşan koltuk takımı en düşük 30 bin TL'den başlıyor, kalitesine ve görünümüne göre 80-90 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Klasik bir orta sehpa en uygun 2 bin TL'den alıcı buluyor. Televizyon ünitesi de en düşük 5 bin TL'den alıcısını buluyor.

haber.jpg

Salonun olmazsa olmazlarından yemek odası takımı ise en az 40 bin TL'den başlıyor. Bu takımın içerisinde 6 adet sandalye, bir adet masa, konsol ve ayna yer alıyor.

4 kapılı bir gardırop, makyaj masası, makyaj aynası, baza, yatak başlığı ve 2 adet komodinden oluşan yatak odası takımı ise en az 30 bin TL'den satılıyor. Bu ürünlerin toplam fiyatı ise yaklaşık 107 bin TL civarına denk geliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.