EYT maaşları ne zaman yatacak?

EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? İşte merak edilen cevaplar...

EYT maaşları ne zaman yatacak?
Yayınlanma:

EYT başvuru sonuçlarının ne zaman erişime açılacağı merak konusu oldu... EYT başvuru sonuçlarının tarihi henüz netleşmedi ancak 15 gün içerisinde erişime sunulacağı tahmin ediliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan başvuruların 31 Mart'a kadar alındığını ve bu tarihten önce başvurularını yapanların Nisan ayında maaşlarının hesaplara yatırılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'ye maaş bağlanması ile ilgili çalışan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin fazla mesaisini artırdıklarını belirtti. Mart ayında başvuru yapan tüm kişilerin Nisan ayında maaşlarını alacaklarını söyleyen Bakan Bilgin, eğer Nisan ayının başında maaşlarını alamazlarsa hak kaybı yaşamadan o ay içinde ödemelerinin yapılacağını açıkladı.

eyt-001.jpeg

Bakan Bilgin, SGK personelinin fazla mesaisini artırarak işlemleri hızlandırdıklarını ve Mayıs ayına kadar bütün başvuruların işlemlerinin tamamlanarak maaşların ödenmiş olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Her ay ortalama 35 bin emeklinin emeklilik maaşlarının bağlandığını ve işlemlerin tamamlananların sayısının 250 binden fazla olduğunu belirten Bakan Bilgin, ayrıca en alt düzeydeki emekli maaşını 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkardıklarını ve bu işlemlerin de yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.