Filenin Sultanları'nın ABD'ye ekonomi sınıfında uçuşu tartışma yarattı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi maçları kapsamında ikinci haftada yer almak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmek için yola koyuldu. Filenin Sultanları, ekonomi sınıfında yer ayrılınca sosyal medya ayağa kalktı.

Filenin Sultanları'nın ABD'ye ekonomi sınıfında uçuşu tartışma yarattı
Yayınlanma:

HABER: GÜNSU ÖZMEN

Filenin Sultanları olarak bilinen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ABD'ye gerçekleştirdiği 13 saatlik uçuş, ekonomi sınıfında yapıldı ve takım üyeleri koltuklara sığamamakla birlikte birbirlerinden uzak koltuklarda oturmak zorunda kaldı. Sporcular, bu duruma sosyal medya üzerinden isyan ederek tepkilerini dile getirdi. Türk Hava Yolları, ani bir şekilde sosyal medyada eleştirilerin odağı haline geldi.

adsiz-tasarim-1.jpgAmerika Birleşik Devletleri'ne giden Filenin Sultanları, ekonomi sınıfında uçmak zorunda kaldı ve bu durum sosyal medyada büyük tartışmalara yol açtı. Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaşanan olaylara dair açıklama yaptı.

Yahya Üstün, açıklamasında: "Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır." ifadelerine yer verdi.

FEDERASYON'DAN YANIT GECİKMEDİ

TVF’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2024 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ikinci etap müsabakalarını oynamak üzere A Milli Kadın Voleybol takımı sporcularımız ve teknik ekibimiz bugün ABD’ye uçak yolculuğu gerçekleştirmektedir. Söz konusu uçuş hakkında THY yetkilileri tarafından federasyonumuza karşı ifadeler içeren, gerçeği yansıtmayan açıklamalar sebebi ile kamuoyunu bilgilendirmek zaruri hale gelmiştir.

Federasyonumuz, bağlı olduğu mevzuatlar gereğince Business Class bilet alamamaktadır. Söz konusu ABD seyahati öncesinde 17.05.2024 tarihinde kafilemizin seyahat listesi hem yazılı hem şifahen THY ile paylaşılarak özellikle kabin yükseltme (upgrade) konusunda destek istenmiştir..."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.