Gabar'da sondaj çalışmaları sürüyor: Koca Yusuf TP1500 çalışmalara başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yerli enerji üretimi hedefleri doğrultusunda önemli bir adımı duyurdu.

Gabar'da sondaj çalışmaları sürüyor: Koca Yusuf TP1500 çalışmalara başladı
Yayınlanma:

Gabar'daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası'nda gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında kullanılmak üzere geliştirilen yerli sondaj kulesi "Koca Yusuf TP1500", 42'nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı.

Bakan Bayraktar, Koca Yusuf'un Türkiye'nin enerji bağımsızlığına katkı sağlayacak önemli bir adım olduğunu belirtirken Türkiye'nin bu yıl sonu için belirlenen günlük 100 bin varil üretim hedefine yaklaşmak için çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı. Ayrıca, Gabar'ın yanı sıra Diyarbakır, Şırnak, Van ve Hakkari gibi bölgelerde de yeni aramalar yapılacağını ifade etti.

"Koca Yusuf TP1500" projesi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğiyle 2016 yılında başlatılmıştı. Uluslararası standartlarda rekabetçi ve yerli bir modüler sondaj kulesi geliştirme hedefiyle yola çıkan proje, Petrotek Sondaj Makine, Borusan Güç Sistemleri ve Atılım Üniversitesi gibi önemli kuruluşların katkılarıyla hayata geçirildi.

Koca Yusuf, Türkiye'nin yerli mühendislik ve üretim kabiliyetini ortaya koyarak bugüne kadar 5 sondajı başarıyla tamamladı. Özellikle milli sondaj yazılımı ile geliştirilen ve çeşitli bileşenleriyle donatılan Koca Yusuf, Türkiye'nin enerji sektöründeki yerlileştirme çabalarına önemli bir katkı sağlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.