Gar'daki dükkanlar sinek avlıyor

Ankara Garı’nda büyük umutlarla açılan dükkanlar bir biri ardına kapanmaya başladı.

Gar'daki dükkanlar sinek avlıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Garı’nda büyük umutlarla açılan dükkanlar bir biri ardına kapanmaya başladı. Yüksek Hızlı Trenin yeni yerinde faaliyete geçmesinin ardından artan yolcu sayısına karşın Gar içinde açılan alış veriş merkezi beklenen ilgiyi görmedi. Alışveriş merkezi yapısında inşa edilen ve planlanan garda dükkanlar peş peşe kapanıyor.

gar3.jpg

2016 yılında hizmet vermeye başlayan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı ilk açıldığı günden itibaren vatandaşlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Tüm seferler hemen hemen dolarken bazı güzergâhlarda biletler birkaç gün önceden tükeniyor. Fakat yeni gar sadece bir istasyonun haricinde bir alışveriş merkezi, otel ve kafeleri olan bir yaşam alanı olarak tasarlanmış olsa da vatandaşın tren garı içerisinde ki bu komplekslere ilgisinin olmayışı mağazaların birer birer kapanmasına sebep oluyor. Tren garının açılışı ile birlikte büyük umutlarla tutulan bu dükkanlar vatandaşın ilgisizliği sebebi ile kapanması tren garı esnafını tedirgin ediyor.

HEM GAR HEM AVM AMA İŞLEVSİZ

Eskişehir Ankara Hattını sık sık kullanan Seçkin Birdal ulaşım süresi açısından yüksek hızlı trenin çok iyi olduğunu sürenin yarı yarıya kısaldığını söyledi. Günün değişik saatlerinde garda bulunduğunu ve yaptığı gözlemlerde sürekli boşlukların olduğunu vurgulayan Birdal “Hangi saat olursa olsun hep boş, avm gibi yapıldı ama burası şehir merkezi değil insanlar kalkıp buraya alışveriş yapmaya gelmezler, Ankara’da bir sürü AVM var, burası ne AVM ne de tam bir alışveriş merkezi ikisinin toplamı ama işlevsiz, her zaman için tren taşımacılığı çok önemli olmuştur, yapılan bu yatırımların göze görünmesi için bu şekilde şaşalı mekanlar yapılıyor ama zaten çok güzel istasyonlarımız var bu ileriye dönük bir yatırım ama ileride de işlevi olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

İNŞALLAH ZAMANLA İYİ OLUR

Ankara’dan Konya’ya yolculuk etmek için geldiği Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda görüşlerini aldığımız Şükrü Esen, “Trenin ulaşım hızının Ankara içinde yavaş fakat normal güzergahına çıktığı anda hızlanmaya başladığını ifade etti. Sen, “Hızlı tren seferleri ilk başladığında çok konforluydu. Fakat ekonomi, first class gibi sınıflar ayrıldıktan sonra konfor ne yazık ki düştü. Özellikle ekonomi bölümünde konforun gerçekten az. İnşallah demiryolları yetkilileri bu durumu düzeltmek için bir şeyler yaparlar. Gar içindeki dükkanların boş olmasına ve kapanmasına da üzüldüğünü ifade eden Şükrü Esen, “Gar gerçekten güzel yapılmış. Fakat dükkanların boş olması ve birçoğunun kapanması gerçekten üzücü. Umut ediyorum ki zamanla bütün dükkanla dolar ve ekonomiye katkıda bulunlar” dedi.

gar2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.