Gazeteciler KYK'lı öğrencilerle buluştu

KYK Ankara yurtlarında kalan gençler, Serdar Arseven moderatörlüğünde tecrübeli gazeteciler Serpil Çevikcan, Şebnem Bursalı ve Mustafa Kartoğlu ile Türkiye ve dünya gündeminin değerlendirildiği “Haberci-Aslında Ne Oluyor?” programında bir araya geldiler.

Gazeteciler KYK'lı öğrencilerle buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

KYK Ankara yurtlarında kalan gençler, Serdar Arseven moderatörlüğünde tecrübeli gazeteciler Serpil Çevikcan, Şebnem Bursalı ve Mustafa Kartoğlu ile Türkiye ve dünya gündeminin değerlendirildiği “Haberci-Aslında Ne Oluyor?” programında bir araya geldiler.

Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven’in moderatörlüğünde Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, ATV Ankara Temsilcisi ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı ve Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu “Aslında ne oluyor?” isimli konferansta gençlerle bulaşarak gençlere okurken çalışmaları tavsiyesinde bulundular.

GAZETECİLİKTE EĞİTİM VE TECRÜBE ÖNEMLİ

Usta gazeteciler gençlerle buluşarak Türkiye ve Dünya gündemini değerlendirerek gençlere gazetecilikle ilgili tecrübelerini aktardılar. Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven’in moderatörlüğünde Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, ATV Ankara Temsilcisi ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı ve Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu “Aslında ne oluyor?” isimli konferansta gençler ile buluştu. Kredi Yurtlar Kurumu’nun Ankara’da organize ettiği etkinlikte usta gazeteciler, gazeteciliğe dair yaşadıkları zorlukları anlatırken gençlere de önemli tavsiyelerde bulundular.

kyk-gencleri-1.jpg0

SAHNE TOZU ÖNEMLİ

Gazeteci olmak isteyen gençlerin muhakkak sahnenin tozunu yutması gerektiğinin altını çizen usta gazeteciler, eğitimleri sürdürürken mutlaka TV ve gazetelerde çalışmaları gerektiğini söylediler. Gazetecilik mesleğinin sadece bir meslek değil aynı zamanda bir yaşayış biçimi olduğunu söyleyen Usta kalemler, insanların birbirini anlaması sanatının gazeteciliğin temelinde olduğunu belirttiler. Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven, gazetecilik mesleğini yapmak isteyen gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak, eğitim sisteminin aksaklıklarına takılmadan piyasaya muhakkak erkenden girmeleri ve sahanın tozunu yutmaları gerektiğini söyledi.

TECRÜBE ÇOK ÖNEMLİ

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, “Evimize düzenli olarak gazete girmesi ve babamın teşviki sonucu gazeteciliği tercih ettim. Üniversitede okurken ikinci sınıftan itibaren ajanslara, televizyonlara, gazetelere başvurdum. Okurken çalışmak kariyeriniz için önemli…” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu. Çevikcan, gazetecilik mesleğinin eskiden bu günkü şartlarda yapılmadığını ve bugünkü birçok teknolojinin sağladığı kolaylıkların bulunmadığının altını çizdi.

İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, staj yapmanın önemine değinerek, “Staj yapmak çok önemli. Masa başına oturduğu yerden ‘gazetecilik’ yapan da var. Önemli olan bir şeyleri iyi bilmek ve anlamaya çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın özgüven çok önemli” şeklinde konuştu.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

ATV Ankara Temsilcisi ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Şebnem Bursalı ise üniversite yıllarında da KYK’nın yurtlarında kaldığını ifade ederek o zaman ki adının YURTKUR olduğunu söyledi. Bursalı, üniversite okumak için Aydın’dan Ankara’ya geldiğini ifade ederek, “Önce özel yurtta kaldım, sobalıydı. Sobayı kendimiz yakıyorduk. Sonra KYK Yurdu çıktı, gittim. Cennete girmiş gibi oldum, çok konforluydu” diyerek yaşadıkları zorluklara değindi. Bursalı, KYK’daki bu gelişmenin son 15 yılda sağlandığının altını çizdi.

SORULARI CEVAPLADI

Gençlerin gündeme dair sorularının da cevaplandığı etkinlikte nükleer enerji konusunda Türkiye’nin yaptığı atılımın önemi hakkında bilgi paylaşıldı. Türkiye ve Dünya gündemine dair birçok sorunun satır aralarına değinen usta gazeteciler gençlerin ilgisinden çok memnun oldu. KYK Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu ve KYK Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ruveyda Uslu’nun da izlediği etkinlikte KYK yurtlarında kalan birçok yerli ve yabancı öğrenci konferansa katılarak usta gazetecilerin tecrübelerini ve yorumlarını dikkatle dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.