Gazze Şeridi bombalanmaya devam ediyor!

Gazze Şeridi'nde sabah saatlerinde meydana gelen saldırılarda, İsrail ordusunun Han Yunus kentine düzenlediği bombardımanda 13 sivil hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Gazze Şeridi bombalanmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

Filistin resmi haber ajansı WAFA haberine göre, saldırılarda çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 10 sivilin Han Yunus'ta yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı zamanda, Han Yunus'un batı kesimindeki El-Mavasi bölgesinde bir evin de bombalandığı kaydedildi.

Haberde, İsrail ordusunun Han Yunus kentindeki birçok bölgesinde havadan ve karadan sürdürdüğü saldırıların arttığı vurgulandı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme gerekçesiyle, 7 Ekim 2023'te İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenlemişti. Bu saldırılarda İsrail'in açıklamasına göre 1200 İsrailli hayatını kaybetmiş, 5 bin 132 kişi yaralanmıştı.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda en az 10 bin 800'ü çocuk, 7 bin 250'si kadın olmak üzere toplam 25 bin 105 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 62 bin 681 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapının da hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumları da tahrip edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.