Gazze Şeridi bombalanmaya devam ediyor: Ölü sayısı gün geçtikçe artıyor

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail saldırıları, 107. gününde büyük bir insanlık dramına dönüşüyor. İsrail güçlerinin kara, hava, ve denizden yürüttüğü saldırılar sonucunda, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu onlarca Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi bombalanmaya devam ediyor: Ölü sayısı gün geçtikçe artıyor
Yayınlanma:

Filistin resmi ajansı WAFA'nın verilerine göre, İsrail savaş uçakları, Gazze kent merkezindeki Yermuk Pazarı'nda bir aracı hedef alarak 3 kişinin ölümüne neden oldu. Ayrıca, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde bir evin hava saldırısı sonucu hedef alındığı ve çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği, birçok kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail topçu birliklerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un El-Menara Mahallesi'ne düzenlediği saldırılarda da olaylar yaşanırken, Gazze'deki Eş-Şati Mülteci Kampı, gece boyunca İsrail hava saldırılarına maruz kaldı.

Han Yunus'un batısındaki Emel Mahallesi, İsrail savaş uçakları tarafından hedef alınarak bir Filistinli'nin öldüğü, birçok kişinin de yaralandığı bir saldırıya maruz kaldı.

Ayrıca, İsrail savaş gemilerinin Deyr el-Belah ve Han Yunus kıyıları ile Han Yunus'taki Nasr Hastanesi'nin çevresini yoğun şekilde bombaladığı belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne aylardır sürdürdüğü saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı 25 bin 105'e, yaralı sayısı 62 bin 681'e çıktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.