Gazze'de İsrail saldırıları devam ediyor: Can kaybı artıyor!

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların 7 Ekim'den bu yana devam etmesiyle birlikte, sivil kayıpların arttığı bildiriliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 34 bin 683'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 78 bin 18'e çıktığı belirtildi.

Gazze'de İsrail saldırıları devam ediyor: Can kaybı artıyor!
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 212 gündür devam eden saldırıları sürerken, halkın aç ve susuz bırakıldığı ve yardımların ulaşmasının engellendiği ifade ediliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği 3 saldırıda 29 kişinin hayatını kaybettiği, 110 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 34 bin 683'e, yaralananların sayısının ise 78 bin 18'e yükseldiği ifade edildi.

Mısır'da müzakereler devam ederken İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü belirtilirken, İsrail'in Refah'ın doğusuna düzenlediği saldırılar ve Gazze'deki mülteci kamplarına yönelik operasyonlar dikkat çekiyor. Zeytun Mahallesi'nde düzenlenen saldırıda bir anne ve iki çocuğun hayatını kaybettiği kaydedildi.

Batı Şeria'da da Filistinlilere yönelik baskıların devam ettiği ifade ediliyor. İsrail güçlerinin Tulkarem, Ramallah, Nablus, Cenin ve El Halil'deki baskınlarda aralarında çocukların da bulunduğu 25 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.