Gece yemek yeme alışkanlığının perde arkası

Gece yenilen yemeğin lezzeti her zaman daha güzel olur. Ancak sonrasında alınan kilolar ve yaşanan sindirim sorunlarını da tetiklediğini unutmamak gerekiyor. Uzmanlar ise gece yemek yeme alışkanlığının altında yatan sebepleri araştırdı. Sizlerde gece yemek yemeyi seviyorsanız bu haber tam size göre...

Gece yemek yeme alışkanlığının perde arkası
Yayınlanma:

Gün boyunca kontrollü bir şekilde beslenip, gece saatlerinde buzdolabının önünden ayrılamıyorsanız, siz de "gece yemek yeme bozukluğu" yaşıyor olabilirsiniz. Bu durum, yeme bozuklukları arasında yer alır ve akşam yemeğinden sonra başlayan aşırı yeme isteğiyle, hatta kişinin gece uykusundan uyanıp yemek yemesiyle karakterize olur. Gece yemek yeme bozukluğunun genellikle günlük kalori alımının yüzde 56’sından fazlasının akşam saatlerinde gerçekleştiği bir durum olduğunu belirterek, bu konuda merak edilenleri açıkladı.

Uzmanlara göre gece yemek yeme bozukluğunu, akşam yemeğinden sonra veya gece uykusundan uyanıp aşırı yiyecek tüketimi olarak tanımlıyor. Bu yeme bozukluğunun, uyku problemleri, depresyon ve anksiyete gibi durumlarla birlikte görülebileceğini ve kilo alımına bağlı olarak çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguluyor.

AKŞAM KALORİ ALIMI YÜZDE 56’DAN FAZLA

Uzmanlar, gece yemek yeme bozukluğu olan bazı bireyler, gece boyunca birkaç kez uyanıp yemek yeme eğiliminde olurlar. Bu kişiler, sabah tok uyandıkları için öğlene veya akşama kadar yemek yeme ihtiyacı hissetmeyebilirler. Günlük kalori alımlarının yüzde 56’sından fazlası genellikle akşam saatlerinde gerçekleşir.

RUHSAL SAĞLIĞINIZ ETKİLİ

Uzmanlar, gece yemek yeme bozukluğunun her yaşta görülebileceğini ve özellikle hayat değişiklikleri gibi stresli dönemlerde yeme isteğinin arttığını belirtiyor. İş stresi veya stresi yönetme zorluğu, aşırı sorumluluk üstlenme, aile içi iletişim sorunları, sınır koyamama ve kendine zaman ayıramama gibi problemler, gece yemek yeme bozukluğunu tetikleyebilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.