Geleceğin şampiyonları

İsmet İraz Taekwondo Spor Salonu’nda gerçekleşen 2018 Yılı Siyah Kuşak Dan Sınavında çok sayıda aile çocuklarını bu anlamlı günde yalnız bırakmayarak tribünleri doldurdular. Ailelerin kuşak sınavındaki heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Geleceğin şampiyonları
Yayınlanma:
Güncelleme:

2018 Yılı Siyah Kuşak Dan Sınavı İsmet İraz Taekwondo Spor Salonunda gerçekleşti. Taekwondo sporu ile uğraşan sporcuların her daim büyük hedeflerinin olduğunun altını çizen Taekwondo Federasyon Başkanı Doç. Dr. Fatih Şahin, “Hedefiniz bu ülkeyi temsil etmek olmalıdır. İçinizden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacak” ifadelerini kullandı.

2018 Yılı Siyah Kuşak Dan Sınavı İsmet İraz Taekwondo Spor Salonunda gerçekleşti. Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve Taekwondo Federasyon Başkanı Doç. Dr. Fatih Şahin’de sınavı yakından takip ederek sınavı geçen başarılı sporculara başarı belgelerini verdiler. Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, geleceğin şampiyon taekwondocu adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

spor.jpg

TAVSİYELERDE BULUNDU

Başkan Şahin, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ile birlikte Ankara’da gerçekleştirilen Siyah Kuşak ve Dan Sınavları’nın yapıldığı İsmet Iraz Spor Salonu’nu ziyaret etti. Burada Siyah Kuşak ve Dan Sınav Komisyonu üyelerinden bilgiler alan Başkan Şahin, antrenör, sporcu ve sporcu velileri ile bir araya geldi. Sınava girecek sporculara hitaben bir konuşma yapan Başkan Şahin, geçmişten günümüze örnekler vererek, başarılı bir sporcu ve başarılı bir yurttaşın nasıl olacağına dair tavsiyelerde bulundu.

VATANINIZA FAYDALI İNSANLAR OLACAKSINIZ

Başkan Şahin, “Taekwondo’nun kelime anlamına baktığınızda ‘Tae’ el, ve ‘kwon’ ayak ile yapılan bir savunsma sporudur. Ama isimde bulunan ‘do’ kelimesi saygı, sevgi, yardımlaşma, dayanışma, barış, vatanseverlik, anne-baba sevgisi, hepsinden önemlisi ülke bütünlüğü için çalışan gelişen bir gençliğin yaptığı spor dalı olarak geçmektedir. Sporcu kardeşlerim, şimdi bir dakika gözlerinizi kapatın ve Allah’tan vatanınıza, milletinize, annenize, babanıza layık bireyler olmak için güç vermesi için dua edin. Ruhunuzu güçlendirin. Ruhu güçlü olan insanlar, çevresine ve vatanına faydalı insanlardır.

AİLENİZ GURUR DUYSUN

Biz, taekwondo sporu ile bedenimizi güçlendiriyoruz. Ruhumuzu inancımızla, sevgiyle, moralle güçlendireceğiz. Cenab-ı Allah bize İslam gibi bir din vermiş. Çocuklar, tarihinizi bileceksiniz, ruhunuzu güçlendireceksiniz. Bu ülke çok önemli savaşlar atlattı. Biz çok büyük kahramanların evlatlarıyız. Onlara yakışan bir şekilde çalışmamız lazım. Ülkeler arasında eskiden olan sıcak savaşlar yerini soğuk savaşlara bırakmıştır. Ülkemiz, dünyadaki bütün mazlumların, Müslümanların umut bağladığı bir ülkedir. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

HEDEFİNİZ OLMALI

Taekwondo sporu ile uğraşan sporcuların her daim büyük hedeflerinin olduğunun altını çizen Başkan Şahin, “Hedefiniz bu ülkeyi temsil etmek olmalıdır. İçinizden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkacak. Bayrağımızı göndere çektirecek ve İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz. İşte o zaman diğer ülkeler ‘Vay be, Türklere bak! Ne kadar güçlüler!’ diyecekler. Bunu söyletmek için bu sınavı yapıyoruz. Hedefi olmayanlar boşluğa gider.

BU BRANŞTA EN BAŞARILI ÜLKELERDEN BİRİSİ BİZİZ

Hedefiniz milli takıma girip şampiyon olup ülkeye hizmet etmek. Olmadı okuyup, gelişmek ve yine ülkeye hizmet etmek olmalıdır. Sizleri gördükçe yarınlar için umutlanıyorum. Sakın bırakmayın. Unutmayın bırakanlar kaybedenlerdir. Ben de bu sporu yaptım ve büyük başarılara imza atmış birisi olarak konuşuyorum. Türkiye, taekwondo da dünyanın en güçlü ülkülerinden birisidir. Bu disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Bu başarının devamı sizlersiniz. Hepinize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇOK ÇALIŞMALISINIZ

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız da Ankara’da en faal sporların başında taekwondonun geldiğini belirterek, sınava giren sporculara başarılar diledi. Yıldız, “Ççok çalışan sporcuların çok daha başarılı olduğunu ve hayatlarının daha pozitif hale geldiğini ve yaşamlarının daha huzurlu olduğunu” ifade etti. Başkan Şahin ve Yıldız ziyaretin sonunda kuşak sınavına katılan sporcularla hatıra fotoğrafı çekilerek günü ölümsüzleştirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.