Gelibolu yangını büyük ölçüde söndürüldü

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde orman yangını meydana geldi. Tedbir amaçlı bir köyün boşaltıldığı yangına müdahaleler sürüyor.

Gelibolu yangını büyük ölçüde söndürüldü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde de ormanlık bölgede yangın meydana geldi. Öğle saatlerinde başlayan yangın, yoğun rüzgar ve fırtına sebebiyle iyiden iyiye büyüyerek vatandaşların paniklemesine neden oldu.

PAZARLI KÖYÜ TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

Yangına, itfaiye ekiplerinin karadan ve havadan müdahalesi sürüyor. Yangınla baş etmede güçlük çeken ekipler, alevleri Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterler ile havadan, karadan ise arazöz ve dozerlerle söndürmeye çalışıyor.

Yangının büyümemesi için hassasiyet gösteren ekipler, rüzgara karşı büyük bir mücadele veriyor. Yangının büyüme ihtimali düşünülerek de Gelibolu'ya bağlı Pazarlı Köyü boşaltıldı. Yangın söndürme işlemlerinin devam ettiği Pazarlı Köyü'nde yaşayan vatandaşların can güvenliği için tedbir alındı.

BÜYÜK ÖLÇÜDE SÖNDÜRÜLDÜ

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki yangınla ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü dile getirilen açıklamada yangının sönmesinde yağmurun da etkili olduğu açıklanırken, Gelibolu'da soğutma çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.