Gençler fırtına gibi

Gençlerbirliği, deplasmanda Ümraniyespor'u 2-0 mağlup etti

Gençler fırtına gibi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 6. hafta karşılaşmasında Gençlerbirliği, deplasmanda Ümraniyespor'u 2-0 mağlup etti. Başkent ekibi ligde oynadığı 6. maçını da kazanarak liderliğini sürdürdü. Kırmızı siyahlı ekibe galibiyeti getiren goller 62. dakikada Alper ve 83. dakikada Nadir Çiftçi’den geldi.

Spor Toto 1. Lig'in 6. haftasında deplasmanda Ümraniyespor'a konuk olan Gençlebirliği rakibini ikinci yarıda attığı gollerle 2-0'lık skorla mağlup ederek altıda altı yapıp 18 puanla liderliğini sürdürdü. Kırmızı siyahlı ekibe galibiyeti getiren goller 62. dakikada Alper Uludağ ve 83. dakikada Nadir Çiftçi’den geldi. İlk yarısında büyük çekişmenin yaşandığı mücadelede ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya ligin lideri bu devrede bulduğu iki golle rakibini yenerek 2 puan farkla liderliğini sürdürdü.

TAKDİR TOPLADILAR

Ligin altıncı haftasının önemli maçında Gençlerbirliği deplasmanda Ümraniyespor’a konuk oldu. Ankara temsilcisi güçlü rakibi karşısında ilk yarıda başa baş bir oyun ortaya koyarken ikinci yarıda kadro kalitesini ortaya koyup etkili bir oyundan sonra galibiyete uzandı. Ligde 29 yıl aranan ardından düşen Gençlerbirliği böylece tarihindeki en büyük başarıyı yakalayıp oynadığı altı maçın tamamını kazanarak rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Rakiplerine adeta gol yağdıran Ankara ekibi içeride dışarıda oynadığı futbolla taraflı tarafsız bütün futbolseverlerden büyük takdir topladı.

İLK YARIDAN GOL SESİ ÇIKMADI

Sezon başında takımın başına eski oyuncusu ve kaptanı Erkan Sözeri’yi getiren Gençlerbirliği kadro istikrarını yakalayınca başarı da ardı sıra gelmeye başladı. Altın haftanın önemli maçında iki takımın mücadelesi nefes kesti. İki takımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmedi. Bu devrede kırmızı siyahlı ekibin kalecisi Hakan Arıkan yaptığı başarılı kurtarışlarla takımının soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitmesini sağladı. Kırmızı siyahlı ekibin futbolcuları ilk yarıda buldukları bir iki pozisyonu cömertçe harcayınca devre golsüz sona erdi.

genclerbirligi-1-007.jpg

İKİNCİ YARIDA İKİ GOL BİRDEN

İkinci yarıya etkili başlayan lider Gençlerbirliği oldu. Bu devrede yapılan oyuncu değişiklikleri takımı olumlu yönde etkiledi ve galibiyeti getirdi. Bu yarıda teknik direktör Erkan Sözeri’nin yerinde ve zamanında yaptığı değişiklik galibiyetin kapısın açtı. Bu devrede daha etkili ve baskılı bir oyun ortaya koyan kırmızı siyahlılar birbirinden güzel iki golle rakibini 2-0’lık sonuçla sahadan galip ayrılmasını bildi.

BEKLENEN GOL GELDİ

Maçın 62. dakikada gol perdesini Alper Uludağ açtı. Bu dakikada kırmızı siyahlı ekibin İsveçli futbolcusu Kari Arnason Ümraniye savunması arasında topu kaptı ceza sahasına girip topu Alper’e verdi. Rakip savunmayı çalımlarla geçen Alper yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu Ümraniye kalecisi Burak Öğür’ün altından filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Geçen hafta takımının galibiyetine bir golle katkı veren Alper bu hafta da rakip fileleri boş geçmedi. Golden sona Gençlerbirliği yedek kulübesine koşan Alper sevincini teknik direktör Erkan Sözeri ve takım arkadaşları ile paylaştı.

İKİNCİ GOL NADİR’DEN

Bu golden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Gençlerbirliği aradığı ikinci golü buldu. Maçın 83. dakikasında oyuna giren Nadir Çiftçi bir dakika sonra takımını rahatlatan golü rakip filelere gönderdi. Bu dakikada Ümraniye ceza sahası dışında topla buluşan takım kaptanı Selçuk Şahin topu hemen yanındaki Nadir Çiftçiy’ye verdi. Nadir ceza sahasının dışından yerden sert ve düzgün bir vuruşla topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderip takımını 2-0 öne geçirdi.

HAFTAYA RAKİP AFYET AFYONSPOR

İki taktımın karşılıklı atakları sonucu değiştirmedi. İstanbul’a lider olarak gelen Gençlerbirliği deplasmandan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Spor Toto 1. Lig'de 6'ta 6 yaparak puanını 18'e yükseltti. Ümraniyespor ise haftayı 6 puanla kapadı. Gençlerbirliği, sezonun 7. haftasında Afjet Afyonspor ile Ankara’da karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.