Göçmen teknesi battı! 8 kişi hayatını kaybetti

Orta Akdeniz'de yaşanan trajik bir olayda, bir göçmen teknesinin alabora olması sonucunda sekiz kişi hayatını kaybetti.

Göçmen teknesi battı! 8 kişi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Malta arama-kurtarma bölgesinde batan tekneye müdahale etti ve 23 kişiyi kurtardı. Ancak, sekiz kişinin cesedi sudan çıkarıldı.

Kurtarılanlar, teknenin battığı sırada denizde kaybolan diğer insanlardan bahsetti ve kayıp sayısının belirsiz olduğunu ifade etti. Ölenler arasında hipotermiden dolayı yaşamını yitirenler de bulunuyordu.

Lampedusa Belediye Başkanı Filippo Mannino, yaşanan trajediyi değerlendirerek, insan tacirlerinin çaresiz insanları tehlikeli teknelerle denize göndermeye devam ettiğini belirtti. Her seferinde aynı hikayenin tekrarlandığını dile getiren Mannino, denizde yaşamak için para ödemek zorunda kalan insanların sayısının arttığını söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, yılbaşından 8 Nisan'a kadar Orta Akdeniz'de 385 göçmen denizde kayboldu. İtalya İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre ise bu yılın başından 10 Nisan'a kadar ülkeye denizi aşarak gelen düzensiz göçmen sayısı 15 bin 774 oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 31 bin 128 idi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.