Gültekin Uysal: AKP’yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yoktur

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, gündemdeki yüzde 40+1 tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu

Gültekin Uysal: AKP’yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yoktur
Yayınlanma:
Güncelleme:

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, gündemdeki yüzde 40+1 tartışmaları hakkında değerlendirmede bulundu

AKP’Yİ KURTARACAK HİÇBİR DEMOKRATİK FORMÜL YOKTUR

Hükümet kanadından Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında başlatılan yüzde 40+1 tartışmaları üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “Hiçbir kabul görmüş demokratik modelle uyuşmayan bu rejimi, anlaşılan kendileri de kısa sürede sorgulamaya başlamış” sözleriyle değerlendirdi.

AKP HERŞEYİN MERKEZİNE KENDİNİ KOYUYOR

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, şu görüşleri dile getirdi:

“1 Ekim TBMM’nin Yeni Yasama Yılı’nın açılışıyla birlikte siyasetin gündemi umarım milletimizin gündemi ile örtüşür. Birkaç gündür ortaya atılan ‘40+1’ teklifine bakılırsa AKP bir kez daha, fakat artan kaybetme korkusuyla her şeyin merkezine kendini koyuyor.

Türkiye’nin ihtiyacına göre değil de “1 kişi” nin ihtiyacına göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altındaki “ne deve ne kuş” misali, hiçbir kabul görmüş demokratik modelle uyuşmayan bu rejimi, anlaşılan kendileri de kısa sürede sorgulamaya başlamış.

“Sınırsız Yetki-Sıfır Denetim” diye de tabir edebileceğimiz bu model; keyfiliği daha da derinleştirmiş, ülkenin kaynaklarının önceliklerden yoksun bir şekilde kullanılmasına daha da fazla kapı aralamıştır.

ACİL DEMOKRASİ ACİL ADALET

Adeta “Allah’ın bu asırda bu milleti yönetmekle görevlendirdiği biri var; Ona tabi olalım, o da ne biliyorsa yapsın” demeye getirilerek propagandası yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin milletimizin önceliklerini karışlama imkan ve ihtimali yoktur.

Yapılması gereken milletimizin “Acil Demokrasi, Acil Adalet” talebine uygun kuvvetler ayrılığının keskin çizgilerle teminat altına alındığı, “1 kişi” den ziyade, ülkeyi ve milleti merkeze alan bir anlayışla işleyen bir demokrasinin kurulmasıdır.

ÖNCE SİYASET DEĞİŞECEK

Değişimi AKP başta olmak üzere tüm siyasi partiler başka alanlardan başlatmaktan bahsediyorlar. Demokratlar olarak yanlışta yarışan, “Bunlar gitsin, aynı anlayışla biz yürütelim” diyen hakim siyasi anlayış ve aktörlerin aksine, “Önce Siyaset Değişecek” diye haykırıyoruz.

Tarihe kayıt düşmek isterim ki; çürümüş, yozlaşmış, iddialarıyla sınanmış ve kaybetmiş AKP’yi kurtaracak hiçbir demokratik formül yoktur.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.