Günde 3 bin 500 liraya çalışacak işçi aranıyor!

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen SteelOrbis 2024 Bahar Konferansı, demir-çelik sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirerek sektörün sorunlarını ve gelecek planlarını ele aldı. Konferansın önemli gündem maddelerinden biri, çalışan kaynakçı bulma zorluğu oldu.

Günde 3 bin 500 liraya çalışacak işçi aranıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, sektörde yaşanan istihdam sıkıntısına dikkat çekerek, "Günlük 3500 liraya kadar çıkan kaynakçı ücretlerine rağmen işçi bulmakta zorlanıyoruz" şeklinde konuştu. Asgari ücretin üzerine ikramiyeler eklenince, kaynakçıların günlük kazançlarının oldukça yüksek seviyelere ulaştığını belirtti.

Çelik sektörünün hedeflerinden de bahseden Aslan, 2024 yılı sonunda tonaj bazında 17 milyon ton, değer bazında ise 15 milyar dolarlık ihracat hedeflerini açıkladı. Ayrıca, çelik üreticilerinin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını kendi kaynaklarıyla karşılamayı hedeflediklerini de vurguladı. Özellikle, çevreci ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine odaklanarak, enerji verimliliğini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.